İşte Galatasaray'ın Sparta Prag'ı geçme formülü: Futbolun nöbetçi yazarı Tansu Sarı yazdı

İşte Galatasaray'ın Sparta Prag'ı geçme formülü: Futbolun nöbetçi yazarı Tansu Sarı yazdı
Futbolun nöbetçi yazarı Tansu Sarı yazdı

UEFA Avrupa Ligi'nde Perşembe akşamı saat 20:45'te Çekya'nın köklü kulübü Sparta Prag'ı RAMS PARK'ta ağırlayacak olan son şampiyonumuz Galatasaray hazırlıklarını sürdürürken; rakibin deplasmanda oynadığı Karvina maçını izledim..

20 maçta 53 puanla lider olan Sparta Prag rakibi Karvina'yı 3-0 yenerken bu skor kimseyi aldatmasın...

Zira rakip Karvina oyunun belirli bölümlerinde Sparta Prag'ı ezdi; ancak gol bölgesinde kaliteli ayaklarının olmayışı maçı kaybetmelerine yol açtı..

Özellikle Adeleke Akinyemi, Sebastian Bohac, Martin Regali ve Amar Memic biraz becerikli olsalar Sparta Prag belki de daha ilk yarıda sahadan hüsranla ayrılacaktı..

2-2 ve 3-0 kaybettikleri Fenerbahçe-Antwerp serilerinden hatırladığımız Danimarkalı Teknik Direktörleri Brian Priske'nin takımı 3'lü savunma kurgusuyla oynatması işimizi kolaylaştıracak gibi..

Milliyetçi bir hoca olan ve vatandaşlarını ön plana alan Brian Priske, kalede Peter Vindahl'a, savunmada da Asger Sorensen'e şans verdi..

Kaleci Peter Vindahl, yan toplarda zamanlama hataları yapıyor.. Özellikle Dries Mertens, Wilfried Zaha, Tete Martins, Kerem Aktürkoğlu ve Kerem Demirbay gibi oyuncularımız rakip kaleciyi yan ortalar ve duran toplarla bunaltabilirler..

Sağ stoper gibi oynayan Asger Sörensen de Karvina maçında Martin Regali tarafından oldukça ezildi.. Çok kolay çalım yiyor ve çabuk yere düşüyor.. Galatasaray için çok büyük avantaj olacak gibi...

Sparta Prag'ın bir başka zaafı da orta sahadan ileriye doğru atılan derinlemesine toplar... Hem ilk golü atan Ladislav Krejci, hem Asger Sörensen, hem de Filip Panak çok hata yaptılar ancak belki de 3'lü savunmayla oynamaları yüzünden olabilir..

Karvina maçında ilk golü enfes bir röveşata-vole golü atan stoper Ladislav Krejci gerek hava toplarında, gerekse de yerden rakip kalecilerin korkulu rüyası.... Çok dikkat etmemiz gerekiyor...

Orta sahada Arnavut oyuncu Qazim Laci ve Finlandiya vatandaşı Türk çocuğu Kaan Kairinen'le oynuyorlar... Qazim Laci'yi biraz savruk görsem de bizim evlât Kaan Kairinen iyi bir sol ayak... Orta sahadan iyi toplar dağıtıyor..

Teknik Direktör Brian Priske; ara transferde Viking takımından gelen Norveçli ön libero Markus Solbakken'e de daha defansif ve daha dirençli yapısı sebebiyle ilk 11'de şans verebilir..

Sağ kanadı lokomotif tren gibi kullanan Ekvadorlu yıldız Angelo Preciado'yu çok beğendim... Adeta çift ciğerle oynuyor ve gerek hücum, gerekse de savunmada asla yorulmuyor..

Sol kanatta görev yapan Matej Rynes de Angelo Preciado'nun sol kanat versiyonu.. Ancak oyuncu tüm iyi niyetine rağmen son vuruş becerisi az ve Fenerbahçeli Ferdi Kadıoğlu gibi gereksiz yere güç harcayabiliyor...

Genellikle sağ kanatta izlediğimiz sol ayaklı Adam Karabec de çok üst seviye olmasa da oynarsa savunmamızın sol kanadı için tehlike yaratabilir... Zaman zaman ortaya gelip takım arkadaşlarına duvar oluyor; Karvina maçında olduğu gibi zaman zaman beklenmedik anlarda sahneye çıkıp kendini unutturarak goller atıyor...

Sparta Prag'ın en tehlikeli oyuncusu sol tarafta görev yapan Veljko Birmancevic.. Karvina maçında 3 golün de asistini yapan Sırp yıldıza özel önlem almalı; gerekirse adam markajı uygulamalıyız.. Şimdiye kadar 27 maçta 10 gol, 8 asistle oynayan Veljko Birmancevic Galatasaray'ı çok zorlayacak...

Karvina maçında forma giymemesine rağmen sol kanattan içe kıvrılarak goller atan Slovak yıldız Lukas Haraslin de forma giyerse bizim için büyük tehlike... Zira ayakları ve gol vuruşları muhteşem...

Santrforları Jan Kuchta da bir dönem Sivasspor'da forma giyen Mehmet Yıldız'ı andırıyor... Savunmayı peşine takışı, duvar oluşu ve gol vuruşlarıyla kalemizde tehlike yaratabilir... 2021 yılının son aylarından itibaren Çekya Milli Takımı'nda da forma giyiyor...

Yedek soyunup ikinci yarılarda oyuna giren Nijeryalı golcüleri Victor Olatunji de deparlı bir oyuncu ve savunmamızı rahatsız edebilir... Çok dikkatli olmamız lâzım..

Hırvatistan'ın Lokomotiva takımından ara transferde gelen Arnavut golcü Indrit Tuci de oldukça sinsi ve top çalarak kendisine gol fırsarları yaratabiliyor... Her ne kadar az süre alsa da göz ardı etmemeliyiz...

Özetlersek; Galatasaray kanatları çok iyi kullanmalı ve bol bol duran toplarla yan toplarla sonuca gitmeli... Savunmaları arkasına atılacak uzun toplarda da dengesiz yakalanıyorlar ve yapacakalrı olası hatalar bizi galibiyetlere, dolayıısyla tura götürebilir..

Biz Galatasaray'ı uyarma görevimizi yerine getirdik; artık son söz OKAN BURUK'un ASLANLARI'nda...

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar