İşte FIFA'nın Türk kulüplerine ödeyeceği para

İşte FIFA'nın Türk kulüplerine ödeyeceği para
Katar'da düzenlenen 2022 FIFA Dünya Kupası kapsamında turnuvaya oyuncu gönderen kulüplere gönderdikleri her bir oyuncunun turnuvada geçirdiği gün başına 10 bin dolar ödeme yapılacağı ilan edilmişti. Türkiye'de forma giyen futbolcular arasından yalnızca Fas'lı oyuncu Romain Saïss turnuva macerasına devam ederken FIFA'nın Türk kulüplerine ödeyeceği rakamlar da netlik kazanmaya başladı.

Tarihte ilk kez kış aylarında düzenlenen turnuva nedeniyle Avrupa başta olmak üzere dünyanın birçok bölgesindeki ulusal ligler askıya alındı. FIFA, kulüplerin mağduriyet yaşamaması için turnuvaya katılan oyuncu başına kulüplere ödeme yapılacağını açıklamıştı. Türk takımlarında oynayan oyuncuların turnuvaya teker teker veda etmesiyle birlikte FIFA''nın ödeyeceği toplam rakam da belli olmaya başladı.

OYUNCULARINDAN EN ÇOK GELİR ELDE EDEN KULÜPLER

Beşiktaş: 600 bin$
Galatasaray: 427 bin$
Fenerbahçe: 219 bin$
Kayserispor: 200 bin$
Trabzonspor: 175 bin$
Alanyaspor: 150 bin$
Hatayspor: 120 bin$
Antalyaspor: 70 bin$
Konyaspor: 39 bin$ ???? 

TURNUVADA SON DÖNEMEÇ

Katar''da düzenlenen 2022 FIFA Dünya Kupası''nda çeyrek final karşılaşmaları bugün ve yarın oynanacak 2''şer maç ile devam edecek. 17 Aralık 2022 tarihinde gerçekleşecek final karşılaşmasının bir hafta ardından Türkiye ve Avrupa''da ara verilen liglere devam edilecek. 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar