İstanbul’da sağanak yağış vatandaşı mağdur etti: Evleri su bastı

İstanbul’da sağanak yağış vatandaşı mağdur etti: Evleri su bastı
Günlerdir meteoroloji’nin uyarılarının ardından beklenen yağış geldi. Esenyurt’ta yağış nedeniyle yollar kilitlendi, araçlar yolda mahsur kaldı, bazı evleri ise su bastı. Arnavutköy'de ise sokaklar komple trafiğe kapatılırken, bir araç yarıya kadar sulara gömüldü.

Son zamanlarda artan nem ve sıcaklık yağmur bekleneceğinin habercisi olurken, Meteoroloji Genel Müdürlüğü, hafta boyunca yağmurlu havanın etkili olacağını açıkladı. (İBB) Afet ve Koordinasyon Merkezi (AKOM)''dan yapılan açıklamada ise "Cuma akşam saatlerine kadar İstanbul genelinde etkili olması beklenen serin ve yağışlı havaya karşı tedbirli olunması öneriliyor" denildi.

İSTANBUL’DA HAYAT OLUMSUZ ETKİLENDİ

Dün akşamdan beri etkisi gösteren sağanak İstanbul''un farklı noktalarında hayatı olumsuz etkiledi. Anadolu Yakası''nda Kadıköy, Ümraniye, Üsküdar, Ataşehir, Maltepe, Kartal, Pendik ve Beykoz''da gök gürültülü yağış başladı. Avrupa Yakası''nda ise Esenyurt, Avcılar, Beylikdüzü, Büyükçekemece, Başakşehir, Beşiktaş, Sarıyer, Beyoğlu, Şişli, Fatih ve Zeytinburnu''nda gök gürültülü hafif yağış etkili oluyor.

VATANDAŞLAR MAĞDUR OLDU

Esenyurt''ta ise sağanak yağış nedeniyle yollar göle döndü. Pınar Mahallesi''nde yollarda araçlar mahsur kaldı. Bazı evleri su bastı.

SULARIN TAHLİYESİ İÇİN ÇALIŞMALAR BAŞLATILDI

Arnavutköy Boğazköy Bülent Sokak, yağmur suları nedeniyle adeta göle döndü. Sokak komple trafiğe kapatılırken, bir araç yarıya kadar sulara gömüldü. Olay yerine gelen ekipler, suların tahliyesi için çalışma başlattı.(DHA)

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar