İstanbul'da vaka sayısı arttı! Hastanelerde yer yok

İstanbul'da vaka sayısı arttı! Hastanelerde yer yok
İstanbul Tabip Odası, Koronavirüs influenza ve diğer mevsimsel virüsler nedeniyle vaka sayılarında yoğun bir artışın gözlendiğini açıkladı.

İstanbul Tabip Odası yaptığı açıklamada, Koronavirüs (Kovid-19), influenza ve diğer mevsimsel virüslerden kaynaklanan vaka sayılarının artış gösterdiğini ve bu durumun İstanbul'daki birçok hastanenin servislerini ve yoğun bakım birimlerini doldurduğunu bildirdi.

YOĞUN BAKIM ÜNİTELERİNDE YER YOK

Saha çalışmalarından elde edilen verilere dayanarak yapılan açıklamada, İstanbul'da birçok hastanenin yoğun bakım ünitelerinin dolu olduğuna dikkat çekildi.

Acil servislerin kırmızı alanlarında boş bir sedye kalmadığı belirtilirken, bazı hastaların yoğun bakım ünitelerinde yer bulabilmek için günlerce beklediği vurgulandı.

İstanbul Tabip Odası sözcüsü, "Sahada çalışan meslektaşlarımızın bildirdiği bilgiler neticesinde, hastanelerdeki yoğun bakım birimlerinin doluluk oranının oldukça yüksek olduğunu gözlemliyoruz. Bazı hastalar, yoğun bakım imkanları için uzun süreler beklemek zorunda kalıyorlar" ifadelerini kullandı.

Türk Tabipleri Birliği (TTB) ise solunum yolu hastalıklarına bağlı ciddi bir salgınla karşı karşıya olunduğunu vurgulayarak, Sağlık Bakanlığı'na bir yazı gönderdi. Bu yazıda, tüm sağlık kuruluşları ve birimlerinde maske takımı dahil olmak üzere gerekli önlemlerin alınması talep edildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar