İstanbul'da uygun ev arayanlar dikkat! Bu 5 ilçe yeni gözdeniz olacak

İstanbul'da uygun ev arayanlar dikkat! Bu 5 ilçe yeni gözdeniz olacak
Türkiye'nin en kalabalık şehri olmasının yanı sıra, konut sıkıntısı ve fahiş fiyatları da beraberinde getiren İstanbul'da ikamet etmek için en ucuz 5 ilçeyi sizler için araştırdık.

GÜLSÜM ALPKIRAY / GÜNBOYU

İstanbul’da en büyük sorunlardan biri olan konut arayışı her geçen gün artıyor. Her gün gelen zamlar karşısında parasını koruyamayan vatandaşlar, bir yandan da fahiş kira bedelleriyle mücadele ediyor.

İkamet etmek için en ucuz semtleri arayan İstanbullular, ayı kurtarmak için adeta birkaç liranın hesabını yapmak zorunda kalıyor. Vatandaşlar oturacakları konutları seçeerken, semtler arasındaki fiyat farkları, konut tipi, konum, ulaşım olanaklarını da göz önüne alıyor.

İşte ucuz ev bulmak isteyen İstanbulluların yeni noktası olacak o 5 ilçe:

Silivri

İstanbul'un diğer semtleri ile kıyaslandığında Silivri’de ev kiralarının çok daha uygun olduğunu söyleyebiliriz.

Beylikdüzü

Beylikdüzü, ev kiralarının uygun olduğu bölgelerden bir diğeri olarak öne çıkıyor. Aynı zamanda kiralık ev sayısının bu bölgede fazla olması da dikkatlerden kaçmıyor.

Çatalca

Kent merkezine bir miktar uzak olsa da sakin bir hayat sürmek isteyenlerin öncelikli tercihi olan Çatalca, ev kiralarının da uygun olduğu yerlerden biridir.

Arnavutköy

Avrupa yakasında ikamet etmek isteyenler için ev kiralarının uygun olduğu ilçelerden biri Arnavutköy’dür. Arnavutköy ilçesinin Beşiktaş’taki Arnavutköy olmadığının altını çizeriz.

Esenler

İstanbul’un en kalabalık ilçelerinden olan Esenler, aynı zamanda ev kiralarının çok sayıda semte nazaran daha düşük rakamlara tekabül ettiği biliniyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar