İstanbul'da turiste ve yabancı uyrukluya 'bedava' dönemi bitiyor!

İstanbul'da turiste ve yabancı uyrukluya 'bedava' dönemi bitiyor!
Bir süredir üzerinde çalışılan İstanbulkart'ın kişiselleştirilmesi projesi 2023 yılıyla birlikte hayata geçiyor. Bu proje kapsamında kart sahibi olanları pek çok ayrıcalık beklerken aynı zamanda turistlerin ve yabancı uyrukluların toplu taşıma araçlarını milli ve dini bayramlarda ücretsiz kullanımı da son bulacak.

Toplamda 22 milyon aktif kullanıcısı olan İstanbulkart’ın birçok yerde alışveriş özelliğine sahip olması kartta bakiye miktarını artırdı. Bu nedenle İstanbulkart’ı kişiye özel kılmak isteyen İBB, İstanbulkart’ta yeni bir düzenlemeye gidiyor. “İstanbulkart artık sana özel” mottosuyla hareket eden İBB, anonim kartları da kişiye özel kılacak. Bu sayede vatandaşın bakiyesini güvence altına alan İBB, aynı zamanda vatandaşı birçok kampanyadan faydalandıracak.

‘Kişiselleştirme’de son tarih 31 Aralık 2022 olacak. Milli ve dini bayramlarda ücretsiz kullanım hakkı ve birçok kampanyadan faydalanmak için İstanbulkart’ın kişiselleştirilmesi gerekecek. 29 Ekim Cumhuriyet Bayram’ı itibariyle özel günlerde sunulan ücretsiz geçiş hakkından yalnızca kişiselleştirilmiş kart sahipleri faydalanabilecek.

MİLLİ VE DİNİ BAYRAM DETAYI

İBB’nin UKOME kararı ile dini ve milli bayramlarda ulaşımı ücretsiz yaptığı uygulamadan faydalanabilmek için artık İstanbulkart’ın kişiye özel olması gerekiyor. Bu uygulamayla birlikte, yılbaşından sonra turistler ve yabancı uyruklu kullanıcılar, artık milli ve dini bayramlarda ulaşımı ücretsiz kullanamayacak.

KİŞİSELLEŞTİRME İŞLEMİ NASIL YAPILIR?

İstanbulkart’ı kişiselleştirebilmek için şu adımlar takip edilmeli. İstanbulkart Mobil’e giriş yapılarak ana sayfadan Kart ekle alanındaki yönlendirmeler takip edilerek ya da www.bireysel.istanbulkart.istanbul adresinde gerekli bilgileri doldurarak. Ya da www.kisisellestirme.istanbulkart.istanbul adresinde gerekli bilgiler doldurularak. Aplikasyon ya da internet üzerinden yapmak istemeyen kullanıcılar ise 153’ü arayarak kartlarını kişiselleştirebilir.

KİŞİSELLEŞTİRMENİN FAYDALARI NELER?

İstanbulkartı kişiye özel kılmanın, bakiye güvenliği sağlamasının yanında birçok faydası bulunuyor. Bunlardan bir kaçını şöyle sıralamak mümkün:

29 Ekim itibariyle özel günlerde sunulan ücretsiz geçiş hakkından yalnızca kişiselleştirilmiş kart sahipleri faydalanabilecek. 18 Temmuz’dan sonra satın alınan kartlar kişiselleştirildiği takdirde ilk geçiş ödemesinden sonra 7,67 lira iade edilecek.

1 Eylül’de başlayacak kampanya ile daha önce market alışverişini İstanbulkart ile yapmamış olan kullanıcılara 150 TL’lik market alışverişlerinin 30 lirası iade edilecek. 18 Temmuz sonrası satın alınan İstanbulkart’ını kişiselleştiren kullanıcılara ilk geçişler iade edilecek. Starbucks Mobil hesabına İstanbulkart’ı ile 50 TL yükleyen kullanıcılara 10 TL nakit iadesi olacak. Beltur’da kendisine özel İstanbulkart’ı ile ödeme yapan kullanıcıların ödeme yaptıkları tutarın yüzde 10’u iade edilecek.  

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar