İstanbul'da taksi zammı devreye girdi!

İstanbul'da taksi zammı devreye girdi!
Ticari taksilerde zamlı tarife yürürlüğe girdi. İndi -bindi ücreti ise 90 TL olarak açıklandı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, ticari taksilerin taksimetre tarifelerine yüzde 28.09 oranında zam yapma kararı aldı. UKOME toplantısında belirlenen yeni tarifelerin ardından taksimetre ayarlamaları tamamlandı ve zamlı tarife yürürlüğe girdi. Yapılan düzenleme ile birlikte İstanbul'da ticari taksiler, artan maliyetlere uyum sağlamak adına güncellenen fiyatlarla hizmet vermeye başladı.

Sarı taksilerdeki açılış ücreti 24,55 liraya yükselirken, kilometre başına ücret 17,62 lira olarak belirlendi. İndi-bindi ücreti ise 90 lira oldu. Turkuaz taksilerde ise açılış ücreti 28,24 liraya, kilometre başına ücret 20,25 liraya çıktı ve indi-bindi ücreti 102,5 lira olarak belirlendi. VIP taksilerde açılış ücreti 41,74 lira, kilometre başına ücret 32,5 lira olarak güncellenirken, indi-bindi ücreti 153,7 lira olarak belirlendi. 8+1 taksilerde ise açılış ücreti 31,92 lira, kilometre başına ücret 22,90 lira ve indi-bindi ücreti 115,3 lira olarak revize edildi. Ayrıca, 8+1 taksilerin tarifeleri sarı taksilerle eşitlendi.

Yapılan zamların sektördeki artan maliyetlere ve ekonomik şartlara bağlı olarak gerçekleştirildiği belirtilirken, yeni tarifelerin tüm ticari taksilerde geçerli olduğu ifade edildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar