İstanbul'da taksi sorunu sürerken Eyüp Aksu'dan zam çıkışı

İstanbul'da taksi sorunu sürerken Eyüp Aksu'dan zam çıkışı
İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu, düzenlenecek UKOME toplantısı öncesi taksi ücretlerine yönelik olarak bekledikleri zam oranını açıkladı.

İstanbul'da ulaşım sektöründe bekleyiş devam ediyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi'nin 8 Ocak'ta gerçekleştireceği toplantı öncesinde, İstanbul Taksiciler Esnaf Odası (İTEO) Başkanı Eyüp Aksu, taksi ve taksi dolmuş esnafının zam taleplerini gündeme getirdi.

Aksu, taksicilerin giderlerinin arttığını belirterek, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı'na yüzde 65 oranında zam taleplerini ilettiklerini ifade etti. Toplantıya dair beklentilerini dile getiren Aksu, "En az yüzde 65 oranında taksi ve taksi dolmuş tarifelerine zam beklediğimizi" vurguladı.

Taksicilerin giderlerindeki artışa dikkat çeken Aksu, "Yıllık enflasyonun yüzde 65 civarında olduğunu" belirterek, araçların demirbaş giderleri, parça, işçilik ve yakıt gibi sürekli giderlerin fiyat artışına dikkat çekti.

'VATANDAŞLARIMIZI DÜŞÜNÜYORUZ'

Aksu, taksiciliğin sürdürülebilirliği ve İstanbul halkına güvenli bir seyahat sunabilmek adına en az yüzde 65 oranında zam talep ettiklerini vurguladı. "Vatandaşlarımızı düşünüyoruz, kaliteyi artırmamız lazım" diyen Aksu, "En az yüzde 65 oranında zam almamız lazım" ifadelerini kullandı.

İTEO Başkanı Aksu, indi-bindinin öngörülen ücretiyle ilgili de açıklamalarda bulundu. "İndi-bindinin en az 120 lira olması gerektiğini" belirten Aksu, mevcut ücretin maliyetlerini karşılamadığını, araç fiyatları, işçilik ve yedek parça maliyetlerinin yüzde 100'ün üzerinde arttığını dile getirdi.

'ZAM TALEBİMİZ YOK'

Ancak konuyla ilgili farklı sesler de yükseldi. Bazı taksiciler, zam talebinin işlerini olumsuz etkileyebileceğini düşünerek "Şu an için zam gereksiz, işler zaten düşük" yorumunda bulundu.

Diğer bir grup taksici ise "Zam talebimiz var, şartlar buna uygun. İndi-bindinin 100 lira, açılış ücretinin 30 lira olması lazım" şeklinde konuştu. Bir başka taksici ise, "Zam talebimiz yok, her işte zam olmamalı. Bir dur demenin zamanı geldi" dedi.

Ulaşım Koordinasyon Merkezi'nin 8 Ocak'ta gerçekleşecek toplantısında, taksicilerin zam talepleri ve toplu taşıma ücretlerine yapılacak olası zamların detayları merakla bekleniyor.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar