İstanbul'da taksi kaosu!

İstanbul'da taksi kaosu!
Elde edilen bilgilere göre, İstanbullular, 'yolumun üstü değil, değişim saati, yemeğe gidiyorum, karşının taksisiyiz' gibi bahanelerle taksiye alınmadıklarından şikayet ediyor.

İstanbul'da taksi kaosu!

İstanbul Taksim'de kalan turistler taksi şoförleriyle ücret konuşmadan taksiye binmiyor. DHA'nın haberine göre, turist çift, taksi şoförlerine gidecekleri yeri söyleyip ücret konusunda anlaşma yapmaya çalıştı.

PARA ÜSTÜ VERMİYORLAR

Elindeki parayı göstererek pazarlık yapan çift, birçok taksiciyle konuşmak zorunda kalarak taksiye uzun süre binemedi. Turist çift, taksicilerin gidecekleri yer için 120 TL istediklerini, ancak otel görevlilerinin sadece 60 TL vermeleri gerektiği yönünde uyarıda bulunduklarını belirterek ücreti pahalı bulduklarını söyledi. Mecidiyeköy'de yaşayan Oya Dereci, "Oldukça sıkıntı yaşıyoruz. Taksi şoförleri almıyorlar, gideceğin yönü soruyorlar. Biniyorsun taksiye mesela 17 lira tutuyor, 20 lira veriyorsun adam sana para üstü vermiyor gibi şeyler çok yaşanıyor son dönemlerde.

"ALMIYORUZ"

Olabildiğince toplu taşımayı daha çok tercih ediyoruz. Zor durumda kalsam bile binmiyorum diyebilirim" dedi. Bir keresinde de taksinin havalimanına gideceğini zannederek durduğunu belirten Dereci, "Havalimanına gitmeyeceğimi öğrenince gideceği mesafe de 15 dakikalık bir mesafeydi, beni almadı. Almıyoruz dedi. Taksilere binmiyorum. Çok net" diye konuştuTaksicilerin genellikle yolcu olarak turistleri tercih ettiklerini söyleyen Fikret Aslan ise "Onlar varken onları seçiyorlardı. Bizi almıyorlardı. Biraz daha fazla para almak için. Kısa mesafeyi almak istemiyorlar. Mesela ben şuradan Osmanbey'e gitmek istiyorum, almıyorlar, havalimanına götürmek istiyorlar. Ben de şimdi Osmanbey yerine havalimanına gitmek istemiyorum" diye konuştu.

Aygün Nuriyeva ise taksilerin genellikle "Benim yolumun üstü değil, yemeğe gidiyorum" diyerek almadıklarını belirterek "Genelde uygulama üzerinden sipariş ediyorum, çoğu zaman soruyor, nereye yolculuğun diyor.

Sonra iptal ediyor. Hiç memnun değilim taksilerden" ifadesini kullandı. Leman Arkun da "Çok şikayet ettim ama çok cüzi bir parayla ceza kesildiği için hiçbir işe yaramıyor. Yakın mesafe hiç almıyorlar. Yağmurda hiç almıyorlar. Beşiktaş'tan Balmumcu'ya gelmek istiyorum, mümkün değil almıyorlar. Karşının taksisiyiz, buradan yolcu oraya kadar gidemeyiz" şeklinde konuştu.

DHA
 

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar