İstanbul'da mutasyon alarmı! Korona virüs vakaları neden arttı?

İstanbul'da mutasyon alarmı! Korona virüs vakaları neden arttı?
İstanbul'da korona virüs vakaları kısa sürede artış gösterdi. Uzmanlar rakamlardaki yükselişin mutasyon ve rehavet nedeniyle gerçekleşmiş olabileceğine dikkat çekerken, günlük vaka sayısı 700'ün üzerine çıktı.

Korona virüs vakalarında düşüşe geçen günlük vaka sayısı yeniden tırmanmaya başladı. ‘Mutasyonlu virüs’ endişe yaratırken İstanbul’da da vaka sayılarının yükselme eğiliminde olduğu öğrenildi. Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Levent Akın’ın, “Bu boş vermişlik içinde İstanbul koptu gidiyor, ikinci zirveyi yapacak” sözleri ise durumun vahametini gözler önüne serer nitelikte.

'VAKA SAYISI 700'ÜN ÜZERİNDE' 

Birgün'den Yaren Çolak,'ın haberine göre; değerlendirmelerde bulunan; İstanbul Tabip Odası Genel Sekreteri Prof. Dr. Osman Küçükosmanoğlu, kentte bir dönem 500’ün altına düşen günlük vaka sayısının 700’ün üzerinde olduğunu söyledi.

"AŞIDA İLERLEME ÇOK YAVAŞ"

Prof. Dr. Küçükosmanoğlu, şunları dile getirdi: “Vakalar 500’ün altına düşmüşken şimdi 700’lerin üzerinde seyrediyor. Yüzde 30-40’lık bir artış söz konusu. Tabii bu mutasyonla da ilgili olabilir. Fakat alınan tedbirlerdeki gevşeme, ‘aşı yapılıyor’ algısı ile gelen rahatlamanın da etkisi olabilir. Ancak aşıda ilerleme çok yavaş. Bağışıklığı sağlamak için toplumun yüzde 60’nın aşılanması gerek ama bu hızla uzun sürede tamamlanabilir. Durum sıkıntılı görünüyor.”

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar