İstanbul'da kiraların düştüğü ilçeler

İstanbul'da kiraların düştüğü ilçeler
Yapılan açıklamalar ve yürürlülüğe sokulan yaptırımların ardından yüksek kira fiyatlarında aşağıya doğru bir hareketlenme yaşandı. İşte İstanbul'da kira fiyatlarının düşüş eğilimi gösterdiği o ilçeler...

İSTANBUL'DA KİRALARIN DÜŞTÜĞÜ İLÇELER

İstanbul''un ilçelerinde yüzde 4-13 arasında değişen düşüşler gözleniyor. Emlakjet verilerine göre İstanbul’da haziranda yüzde 6, temmuzda yüzde 8 artış gözlemlenirken, Beşiktaş ilçesinde ortalama kiralarda temmuzda yüzde 10 azalma görüldü.

TALEP KAYMASI ETKİLİ OLDU

Bahçelievler, Ataşehir ve Çekmeköy, son bir ayda kira fiyatlarında düşüşün yaşandığı diğer ilçeler oldu. Bu ilçelerde düşüşün, hem yüksek ortalama fiyatlardan dolayı doygunluğun oluşması hem de talebin bölgeler arasında kayması ve bazı bölgelerde azalması sonucu yaşandığı ifade ediliyor.

Üç büyük il bazında yaşanan fiyat hareketliliğine bakıldığında; İstanbul’da yüzde 6, Ankara’da yüzde 8 artış kaydedilirken, fiyatlar İzmir’de yüzde 4 azaldı. Özellikle son dönemde sert fiyat geçişlerinin gözlemlendiği Antalya’da yükselişin durduğu ve aşağı yönlü hareketin başladığı anlaşılıyor. Antalya’da kiralık fiyatlarının yüzde 7 oranında düştüğü görülüyor. (Dünya)

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar