Emlak piyasasında sarsıntı devam ediyor: Dünya, Çin'de yaşanan büyük kaybı konuşuyor

Emlak piyasasında sarsıntı devam ediyor: Dünya, Çin'de yaşanan büyük kaybı konuşuyor
Dünyanın en büyük emlak piyasası Çin'den endişe veren haberler gelmeye devam ediyor. Gayrimenkul sektörünün çıkmaza girmesiyle yıl içerisinde sektör şirketleri görülmemiş kayıplar yaşadı. Toplam kayıp 90 milyar dolara ulaştı.

EMLAK BALONU PATLADI! İŞTE DUDAK UÇUKLATAN ZARAR

Emlak piyasasının büyük ilgi gördüğü Çin''den yatırımcıları tedirgin eden yeni bir haber geldi. Ülkede siyaset gündeminin de ilk sıralarına yerleşen gayrimenkul krizinde şirketlere çıkan fatura da netleşiyor.

Bloomberg Intelligence’in araştırmasına göre Çinli gayrimenkul şirketlerinin hisse değerlerinde 2022 başından bu yana hisselerinde yaklaşık 55 milyar dolar kaybetti. Toplam kayıp 90 milyar dolara ulaştı.

Bloomberg tahvil endeksi baz alınarak yapılan hesaplamalara göre sektörün dolar bazlı tahvilleri de yaklaşık 35 milyar dolar değer kaybetti. Yaşanan kayıplarla Çinli şirketlerin hisseleri 10 yıldır görülmeyen seviyelere düşerken, dolar bazı tahvilleri de tarihi düşük seviyelere getirdi.

Pekin yönetiminin, gayrimenkul sektörünü istikrara kavuşturmak için önceliğinin geliştiriciler değil ev sahipleri olduğunu açıklaması sonrası endüstrinin görünümünde kötümserlik daha da hakim olmaya başladı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar