İstanbul'da bir havalimanı metrosuna kavuşuyor: Sabiha Gökçen metrosunda sona gelindi

İstanbul'da bir havalimanı metrosuna kavuşuyor: Sabiha Gökçen metrosunda sona gelindi
Kadıköy-Tavşantepe M4 metrosunun, Sabiha Gökçen Havalimanı ve arada kalan istasyonları yarın, devlet erkanından kişilerin katılımıyla açılıyor.

Atatürk Havalimanı''nın yolcu kullanımına kapatılmasıyla, İstanbul''un metro ulaşımı olan havalimanı kalmamıştı. İstanbul Havalimanı ve Sabiha Gökçen Havalimanı metrosu bir süredir yapım aşamasındaydı.

2 Ekim Pazar günü yani yarın, Cumhurbaşkanı Erdoğan''ın da katılımıyla Tavşantepe-Sabiha Gökçen metrosu açılıyor. 

Pendik Tavşantepe’den başlayıp Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı’na ulaşan hattın 7,4 kilometre uzunluğunda olduğunu ve 4 istasyonu bulunduğunu belirten Bakan Karaismailoğlu''nun açıklamalarına göre Pendik - Sabiha Gökçen Havalimanı metrosu Kadıköy - Kartal metro hattıyla birleştirilecek.

Hattın işletmeye alınması ile Tavşantepe-Sabiha Gökçen Havalimanı arası seyahat süresi 10 dakika, İstanbul Anadolu Adliyesi-Sabiha Gökçen Havalimanı arası 12 dakika, Kadıköy-Fevzi Çakmak (Hastane) arası 42 dakika, Kurtköy Sanayi-Çamlıca arası 45 dakika, Sabiha Gökçen Havalimanı-Çamlıca arası 48 dakika, Kadıköy-Sabiha Gökçen Havalimanı arası 50 dakika, İstanbul Havalimanı-Sabiha Gökçen Havalimanı arası 100 dakika olacak.

Pendik - Sabiha Gökçen Havalimanı metrosu ne zaman açılacak? 2022 Pendik - Sabiha Gökçen metro hattı durakları ve isimleri!

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar