İstanbul'a kar geliyor! Uzmanlar saatine kadar paylaştı

İstanbul'a kar geliyor! Uzmanlar saatine kadar paylaştı
Aylardır beklenen kar yağışının İstanbul'a düşeceği tarih belli oldu. Meteoroloji raporlarını yorumlayan uzmanlar İstanbul'un beyazlara bürüneceği günü paylaştı.

Ocak ayının ortalarına kadar mevsim normallerinin çok üzerinde seyreden hava sıcaklıkları, son birkaç gündür özellikle Marmara Bölgesi için tersine dönmüş durumda. Halk arasında ''kar soğuğu'' olarak adlandıran soğuk havaların aniden bastırmasıyla beraber hava tahmin uzmanları ve Meteoroloji Genel Müdürlüğü de yurt genelinde özellikle İstanbul''da yaşanacak kar yağışı için uyarıda bulundu. 

İSTANBUL''A SALI GÜNÜ LAPA LAPA KAR YAĞACAK

Türkiye soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına girdi, sıcaklıklar aniden düşmeye başladı. İstanbul''u beyaza bürüyecek kar yağışı ise salı günü etkisini yüksek kesimlerde gösterecek. Önümüzdeki hafta sonu ise bütün kent genelinde etkili olacak. Yağışların bir hafta süreyle şiddetli şekilde yağacağını tahmin eden uzmanlar, birçok uçuş ve feribot seferinin de iptal olabileceği uyarısında bulundu. Meteoroloji uzmanları, salı günü akşam saatlerinde İstanbul''un birçok noktasına kar yağmasını bekliyor. 

TÜRKİYE GENELİNDE KAR YAĞIŞI BEKLENİYOR

Kara hasret olan Doğu illerinde beklenen yağış geçtiğimiz günlerde başladı. Lapa lapa yağan kar yüzleri güldürdü. İç Anadolu ve Karadeniz de bir haftalığına beyaz örtüyle kaplanacak. Yarıyıl tatilinde gelen kar, kayak merkezlerini hareketlendirirken, öğrencilerin ise bazı tatil planlarını iptal etmesine sebep oldu. 

Ege ve Akdeniz''de ise sağanak yağış ve fırtına etkisini gösteriyor. Ağaçları deviren fırtına Düden Şelalesi''nin akışını da ters çevirirken, bir uçağın kanadına yıldırım çarptı. Özellikle Antalya''da ''turuncu kod'' uyarısı yapılırken, şehir birkaç haftadır olağanüstü fırtınalar ve yağışların esiri olmuş durumda. 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar