Güngören saldırısının faili MİT tarafından etkisiz hale getirildi

Güngören saldırısının faili MİT tarafından etkisiz hale getirildi
Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), İstanbul Güngören'de 2008 yılında gerçekleşen bombalı eylemdeki saldırıda failler arasında bulunan PKK terör örgütünün mensubu Rüstem kod adlı Nüsret Tebiş Suriye'de etkisiz hale getirdi.

Güngören saldırısının faili MİT tarafından etkisiz hale getirildi

27 Temmuz 2008 yılında İstanbul''un Güngören ilçesinde 18 kişinin ölümü ve 154 kişinin de yaralanmasına sebep olan bombalı saldırıdaki faillerden Rüstem kod adlı Nüsret Tebiş etkisiz hale getirildi.

IRAK''IN KUZEYİNE KAÇMIŞTI, SURİYE''DE TESPİT EDİLDİ

Eylemin ardından Irak''ın kuzeyine kaçan ve Suriye''ye geçtiği belirtildi. İstihbarat ekipleri, sınıra 60 kilometre uzaklıktaki Haseke şehrinde bir evde saklandığını tespit ederek operasyon düzenledi ve Tebiş''i etkisiz hale getirdi. 

18 KEZ AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBETLE YARGILANIYORDU

Rüstem kod adlı Nüsret Tebiş 18 kez ağırlaştırılmış müebbet ve toplam 1258 yıl hapis cezası istemiyle yargılanırken; Demokratik Halk Partisinin (DEHAP) İstanbul Esenyurt ve Beylikdüzü ilçe teşkilatlarında görev yaptığı öğrenildi. 1995 yılında Siirt''in Baykan ilçesinden katıldıktan sonra PKK adına faaliyet yürüttü ve Güngören saldırısının ardından Irak''ın kuzeyine kaçtı.

OLAY NASIL OLMUŞTU?

PKK''lı teröristler tarafından İstanbul''un Güngören ilçesinde 27 Temmuz 2008 tarihinde bombalı saldırı gerçekleşmişti. Medrese Caddesi''nde ilk bombanın patlatılmasının ardından olay yerindekilere yardım etmek üzere kalabalık toplandığı sırada çöp kutusuna bırakılan ikinci bomba infilak ettirilmişti. İki bombanın 10 dakika arayla patlaması sonucu 5''i çocuk 18 kişi ölmüş, 154 kişi yaralanmıştı. (AA)

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar