İstanbul Boğazı'nda BAU Bosphorus Sailing Cup heyecanı

İstanbul Boğazı'nda BAU Bosphorus Sailing Cup heyecanı
Bahçeşehir Üniversitesi’nin (BAU) 25’inci yılına özel olarak BAU Uluslararası Yelken Kulübü tarafından bu sene 11. kez düzenlenen BAU Bosphorus Sailing Cup yarışı, İstanbul Boğazı’nda devam ediyor.

DHA''dan alınan habere göre, BAUISC Spring Trophy 2023’ün 4. etabı olan BAU Bosphorus Sailing Cup, Asya ve Avrupa kıtalarının buluşma noktası olan İstanbul Boğazı''nda 40’a aşkın yelkenliye ev sahipliği yaptı. Cumartesi sabahı BAU Beşiktaş Güney Kampüsü önünden start alan yelkenliler, bugün Caddebostan-Adalar arasındaki şamandıra parkurunu tamamladıktan sonra yarışmayı tamamlayacaklar.

''YARIŞAN TAKIMLARA BAŞARILAR DİLİYORUM''

Yarışma BAU Rektörü Prof. Dr. Şirin Karadeniz tarafından verilen start sonrasında başladı. Prof. Dr. Şirin Karadeniz yarışmaya ilişkin, “Bu sene Bahçeşehir Üniversitesi’nin 25’inci yılı, 11’inci kez boğaz yarışı düzenliyoruz ve boğazda ilk yelkenli yarışı. Yarışta hem kurumsal şirketlerin hem spor takımlarının hem de üniversitelerin takımları yer alıyor. Aynı zamanda İngiltere’den

Cambridge Üniversitesi de burada yarışacak. Sporun ulusal ve uluslararası anlamda birleştirici gücünü bir kere daha göstermiş olacağız. Boğaz açık ve doğal bir yarış izleme parkuru o nedenle İstanbullular için de keyifli bir gün olacak. Yarışan takımlara başarılar diliyorum” dedi.  

BOĞAZDA GEMİ GEÇİŞİ KONTROLLÜ YAPILDI  

Yarış hakkında bilgi veren Bahçeşehir Üniversitesi Uluslararası Yelken Kulübü Derneği Başkanı Vedatcan Baltalı ise “2007 yılında iki yelken sever arkadaşımızın girişimleriyle kurulan yelken kulübümüz günümüzde sosyal, sportif ve akademik faaliyetlerine devam ediyor. Birden fazla yarış takımımız var. Ulusal ve uluslararası yarışlara katılıp performans sergiliyorlar. Kuzeyden esen bir rüzgar var bu doğrultuda tekneler Beşiktaş’taki start hattında 11.55’te uyarı işaretiyle yarışa hazırlanacak. Kuzey yönünde tam 12.00’de yarış başlıyor, Anadolu Hisarı’ndaki şamandırayı dönecekler ve Beşiktaş’ta yarışı tamamlamış olacaklar. Alternatif rotalarımız da var hangisinin uygulanacağını hakem kurulumuz kararlaştırılacak. Buradaki teknelerin güvenliğini sağlamak için de sabah saat 11.00’den akşam 17.00’ye kadar gemi trafiği kontrollü bir şekilde ilerleyecek. Böyle olunca da İstanbul Boğazı yelkenli teknelere kalmış oluyor, ortaya görsel bir şölen çıkıyor. İlgi oldukça fazla, boğazda gerçekleşmesiyse katılımın daha yoğun olmasını sağlıyor. Vatandaşlar izlemek için oldukça ilgi gösteriyor” diye konuştu.  

''GENÇ ARKADAŞLARIN KATKISIYLA REKABET ARTIYOR''

11 yıldır düzenlenen tüm yarışlara katılan Fenerbahçe Doğuş Yat Yelken Takımı Kaptanı Barış Koncagül, yarışmaya ilişkin şunları söyledi:

"Fenerbahçe 1 Teknesi ile senenin ilk boğaz yarışı için keyifli bir havada bu tarihi lokasyonda bulunuyoruz. Oldukça heyecanlıyız. 11 senedir yarışıyor olmak çok keyifli. Her sene genç arkadaşların katkısıyla hem parkurdaki yarışlara hem de kara organizasyonlarına birçok yenilik geldi. Her sene yeni bir motivasyonla parkurda olmak bizler için çok iyi oluyor çünkü rekabet her seferinde artıyor. Bu da sahaya yansıyor."

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar