İstanbul Boğazı gemi trafiği çift yönlü olarak askıya alındı

İstanbul Boğazı gemi trafiği çift yönlü olarak askıya alındı
İstanbul Boğazı'nda kargo gemisinin dümen arızası yaşaması nedeniyle; çift yönlü ve geçici olarak askıya alınan gemi trafiği, geminin dümen arızasının giderilmesinin ardından normale döndü.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yapılan son açıklamaya göre, İstanbul Boğazı'ndaki gemi trafiği, beklenmedik bir durum nedeniyle geçici olarak etkilenmiş durumda. Kandilli önlerinde seyreden Sea Turtle isimli genel kargo gemisinin yaşadığı dümen arızası, Boğaz'daki geçişleri olumsuz etkilediği belirtildi.

Yaşanan bu durum üzerine yetkililer, güvenlik önlemleri çerçevesinde İstanbul Boğazı'nda çift yönlü ve geçici olarak gemi trafiğinin askıya alındığını duyurdu. Söz konusu geminin yaşadığı arıza nedeniyle olası risklerin önüne geçilmesi amacıyla bu tedbirin alındığı belirtildi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın yaptığı açıklama, deniz trafiğinin akışının normale dönmesi için gerekli çalışmaların başlatıldığını ve gemi trafiğinin yeniden düzenlenerek normale döneceği belirtildi. Bu gelişmelerin gemi trafiği ve Boğaz güvenliği açısından yakından takip edildiği kaydedildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar