İsrail’in Şam saldırısında can kaybı 5’e yükseldi

İsrail’in Şam saldırısında can kaybı 5’e yükseldi
İsrail’in Suriye’nin başkenti Şam’ın batısında bulunan bir binaya yaptığı bir hava saldırısında hayatını kaybeden İran Devrim Muhafızları Ordusu askeri danışmanı sayısı 5'e çıktı.

İsrail’in bugün Suriye’nin başkenti Şam’ın batısındaki El Mazze Mahallesi'nde bir binaya yaptığı bir hava saldırısında can kaybı artmaya devam ediyor. İran Devrim Muhafızları Ordusu tarafından yapılan bir açıklamada, “Siyonist İsrail rejiminin Şam’a yönelik yaptığı ve 4 üst düzey askeri danışmanın hayatını kaybettiği saldırıda ağır yaralanan Muhammed Emin Samadi adlı bir diğer askeri danışman hayatını kaybetti. Toplam 5 askeri danışman hayatını kaybetti" ifadeleri kullanıldı.


Öte yandan ise Devrim Muhafızları Ordusu, saldırıda ölen 4 askeri danışmanın isimlerinin ise Hüccetullah Ümidzade, Ali Ağazade, Hüseyin Muhammedi ve Said Kerimi olduğunu duyuruldu.

“BU REJİME UYGUN ZAMAN VE YERDE KARŞILIK VERME HAKKIMIZI SAKLI TUTUYORUZ”

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü olan Nasır Kenani, İsrail’in Şam'a yönelik saldırısını kınadığı söyledi. Kenani bu saldırıyı suç niteliğinde ve “terörist” bir eylem olarak ifade eden, tüm ülkelerin ve Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) başta olmak üzere bölgesel ve uluslararası kuruluşların bu saldırıya tepki göstererek kınamaları gerektiğini söyledi. İran’ın saldırının siyasi, hukuki ve uluslararası takibini yapacağını ifade eden Kenani, “Bu rejime uygun zaman ve yerde karşılık verme hakkımızı saklı tutuyoruz" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar