İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırılarda 11 gazeteci öldü

İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırılarda 11 gazeteci öldü
Filistinli Gazeteciler Sendikası, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında hayatını kaybeden gazetecileri duyurdu. Açıklamaya göre 11 gazeteci saldırılarda hayatını kaybetti.

Gazze'ye düzenlenen saldırılarda 11 gazeteci öldü

Orta Doğu'da yaşanan gerilimin ardından Gazze'deki hükümet basın ofisi, İsrail saldırılarında basın camiasının yaşamış olduğu kayıplar hakkında yazılı bir açıklama yapmıştı. Açıklamalara göre İsrail saldırılarında 7 Ekim tarihinden bu yana 7 basın mensubunun yaşamını yitirdiği söylenmiş ve 10'unun da yaralandığı bildirilmişti. Bunun yanı sıra 2 gazetecinin de kayıp olduğu ifade edilmişti.

Ölen gazetecilerin isimlerinin ise Hişam en-Nevacihe, İbrahim Lafi, Muhammed Cerğun, Muhammed es-Salihi, Esad Şemlah, Said et-Tavil, Muhammed Subh olduğu söylenmiş ve Nidal el-Vahidi ile Heysem Abdulvahid'in kayıp olduğu açıklanmıştı.

11 GAZETECİ HAYATINI KAYBETTİ, 20'DEN FAZLA BASIN MENSUBU YARALANDI

Filistinli Gazeteciler Sendikası konuyla ilgili yeni açıklamalar yaptı ve açıklamalara göre İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında toplamda 11 gazeteci öldü, 20'den fazla basın mensubu ise yaralandı. Ayrıca saldırılarda 2 kişi de halen kayıp.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar