İsrail'den Erdoğan'ın Hamas sözlerine tepki: Reddediyoruz

İsrail'den Erdoğan'ın Hamas sözlerine tepki: Reddediyoruz
İsrail Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Hamas ve İsrail'le ilgili sözlerine tepki gösterildi.

İsrail Dışişleri Bakanlığı'ndan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Hamas'ın terör örgütü olmadığına dair ifadelerine tepki geldi.

İsrail Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Lior Haiat'ın sosyal medya hesabından yayınlanan açıklamada şu ifadelr yer aldı:

"Hamas, bebekleri, çocukları, kadınları, yaşlıları vahşice ve kasıtlı olarak katleden, sivilleri rehin alan, kendi halkını canlı kalkan olarak kullanan, IŞİD'den daha beter alçak bir terör örgütüdür. Türkiye Cumhurbaşkanının terör örgütünü savunma girişimi ve kışkırtıcı sözleri bile tüm dünyanın gördüğü vahşeti ve kesin gerçeği değiştirmeyecektir: Hamas eşittir IŞİD."

İsrail Kültür ve Spor Bakanı Miki Zohar da sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda, "Erdoğan terörü destekliyor" diye yazdı ve Türkiye ile ilişkileri yeniden hesaplama zamanı geldiğini söyledi.

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Partisinin grup toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle konuşmuştu:

"Gazze'deki mazlumlara karşı tarihin en vahşi saldırılarından biri gerçekleştiriliyor. Ölenlerin yarısı çocuklardan oluşuyor kalan yarısı da annelerinden ve aile büyüklerinden oluşuyor. Bu bile bir vahşet olduğunu göstermeye yeterlidir. Hastaneleri ibadethaneleri, pazar alanlarını ateşe boğan, bu insanlık dışı eylemi sürdüren başka bir ordu bulamazsınız.

Son yaptıkları toplantıda bir araya gelip tüm batı Hamas'ı bir terör örgütü olarak görüyor. İsrail sen bir örgüt olabilirsin çünkü bu batının sana borcu çok ama Türkiye'nin sana borcu yok. Hamas bir terör örgütü değil toprağını koruma mücadelesi veren bir kurtuluş ve mücahitler grubudur. İsrail devletiyle bir sorunumuz yok. Ama İsrail'in uyguladığı mezalimi, devlet yerine örgüt gibi hareket etme tarzını tasvip etmiyoruz."

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar