İsrail'de sular durulmuyor: Netanyahu karşıtı yüz binler toplandı

İsrail'de sular durulmuyor: Netanyahu karşıtı yüz binler toplandı
İsrail'de Başbakan Binyamin Netanyahu hükümetine karşı yapılan protestoların ve Gazze Şeridi'ndeki İsrailli esirlerin serbest bırakılması taleplerinin artarak devam ettiği bildirildi.

Ülkenin çeşitli bölgelerinde düzenlenen gösterilere katılan yüz binlerce kişi, İsrail Meclisi çevresinde toplanarak hükümetin istifasını talep etti. Bu protestolar sırasında, göstericilerden bazıları kentlerin ana yollarından biri olan Begin Otoyolu'nu kapattı ve yolda ateş yaktı. İsrail polisi, göstericilere pis kokulu su sıkarak müdahale etti.

Ayrıca, ülkedeki Haredi Yahudi gruplarının zorunlu askerlik görevine katılmasını talep eden bir diğer protesto da Haredi bölgesi Mea Shearim'de gerçekleşti. Bu gösterilerin yanı sıra, Tel Aviv, Kayseriya ve Kfar Saba gibi birçok şehirde de binlerce kişi sokaklara çıkarak hükümetin politikalarını protesto etti.

Netanyahu, protestolar devam ederken yaptığı basın toplantısında erken seçim çağrılarının ülkeyi "felce uğratacağını" ve bu durumdan en çok Hamas'ın memnun olacağını savundu.

Gazze Şeridi'nde İsrailli esirlerin yakınları, Tel Aviv'deki protestolarını sonlandırarak ülke genelinde sokaklarda gösterilere devam edeceklerini açıkladı. Bu arada Hamas ile İsrail arasındaki dolaylı müzakerelerin yeni turu Kahire'de başladı, ancak taraflar arasında anlaşma sağlanamadı.

Son olarak, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin (BMGK) Gazze'deki ateşkes çağrısının İsrail tarafından dikkate alınmadığı ve saldırıların devam ettiği belirtildi. Gazze Şeridi'nde yaşayan Filistinlilerin çoğunun açlık ve evsizlikle mücadele ettiği zorlu koşullar altında insanlık dramı devam ediyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar