İsrail Suriye'de İran Büyükelçiliği'ni bombaladı: Çok sayıda ölü var!

İsrail Suriye'de İran Büyükelçiliği'ni bombaladı: Çok sayıda ölü var!
İsrail’in Suriye’deki İran Büyükelçiliği’nin bitişiğinde yer alan bir binaya yaptığı saldırıda 6 kişinin hayatını kaybettiği ifade ederek, saldırıda İran Devrim Muhafızları Ordusu Kudüs Gücü komutanlarından Muhammed Rıza Zahedi’nin öldüğü iddiası ortaya atıldı.

6 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Suriye’nin başkenti olan Şam’da yer alan İran Büyükelçiliği’nin bitişiğindeki binaya İsrail tarafından yapılan hava saldırısında bilanço belli oldu. İngiltere merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, saldırıda "Şam'daki İran Büyükelçiliği'nin ek binasının vurulduğunu ve 6 şahsın öldüğünü" ifade etti. Güvenlik kaynaklarına dayandırılan bazı haberlerde, saldırıda İran Devrim Muhafızları Ordusu Kudüs Gücü komutanlarından biri olan Muhammed Rıza Zahedi’nin de öldüğü iddia edildi.

"ÖLÜ VE YARALILARIN ÇIKARILMASI İÇİN ÇALIŞMALAR SÜRMEKTEDİR"

Suriye Savunma Bakanlığınca yapılan bir açıklamada, İran’ın Suriye’deki büyükelçilik binasına İsrail tarafından hava saldırısı düzenlendiği ifade ederek, “Yerel saatle 17.00’de İran’ın Şam’daki büyükelçilik binası İsrail tarafından hedef alındı. Bu saldırı, tüm binanın yıkılmasına ve içeride yer alan herkesin ölümüne ve yaralanmasına neden olmuştur. Şu anda ise enkaz altından ölü ve yaralıların çıkarılması için çalışmalar sürmektedir” ifadeleri kullanıldı.

SURİYE DIŞİŞLERİ BAKANI SALDIRIYI KINADI

Suriye Dışişleri Bakanı olan Faysal Mikdad, İsrail'in Suriye’nin başkenti olan Şam’daki İran Büyükelçiliği'ne düzenlediği saldırıyı "şiddetle" kınadıklarını söyleyerek, "terörist saldırının" detay vermeden "çok sayıda masum cana" mal olduğunu söyledi. Mekdad, İsrail'in "İran ve Suriye arasındaki ilişkileri etkileyemeyeceğini" belirtti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar