İsrail ordusundan Batı Şeria’da baskın: 100 Filistinli yaralandı!

İsrail ordusundan Batı Şeria’da baskın: 100 Filistinli yaralandı!
İşgal altındaki Batı Şeria'da Filistinlilere karşı toplu saldırılara geçen İsrailli yerleşimciler, Hawara kasabasına saldırdı. Saldırı sonrası çok sayıda Filistinli yaralandı, ortalık savaş alanına döndü.

İsrail ve Filistin arasındaki tansiyon dün gece yeniden yükseldi. İsrailli yerleşimciler Nablus''un güneyindeki Hawara kasabasına saldırı düzenledi.  Saldırıda 100 Filistinli yaralandı, ev ve araçlar ateşe verildi.   

Filistin Kızılayından yapılan açıklamada, 1 kişi gerçek mermiyle, 2 kişi bıçaklı ve sopalı saldırıya uğrayarak yaralandı. Yaralıların hastaneye kaldırıldığı belirtilen açıklamada, toplamda 100 Filistinlinin yaralandığı bildirildi. 


Açıklamada, ambulans ve itfaiye araçlarının bölgeye girişine izin verilmediği de bildirilirken, çok sayıda Filistinlinin dumandan, bazılarının da biber gazlı saldırılardan etkilendiği kaydedildi. Bölgede görev yapan ambulans ve itfaiye araçlarına taşlı saldırılar düzenlendiği ve araçlarda hasar meydana geldiği aktarıldı.


İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, organize saldırılara girişen Yahudi yerleşimcilere çağrı yaparak, “kanunu kendi elleriyle uygulamamalarını” istedi.

İsrail Başbakanlık Basın Ofisinden yapılan açıklamada Netanyahu, iki Yahudi yerleşimcinin öldürüldüğü silahlı saldırıya atfen, “İsrail ordusu ve güvenlik güçleri şu anda katilin peşinde. Onu bulacağız. Onu yakalayacağız ve onunla hesaplaşacağız.” ifadelerini kullandı.


Filistinli sivillere karşı Huvara’da organize saldırılara girişen yerleşimcilere seslenen Netanyahu, şunları kaydetti:
Kan kaynadığında bile kanunu kendi elinizle uygulamamanızı rica ediyorum. İsrail ordusu ve güvenlik güçlerinin işlerini yapmalarına izin verilmesini rica ediyorum. Son haftalarda onlarca teröristi hedef aldıklarını, onlarca saldırıyı püskürttüklerini hatırlatırım. (İHA) 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar