İsrail, Gazze'de TRT ekibine saldırdı!

İsrail, Gazze'de TRT ekibine saldırdı!
Gazze’deki Nuseyrat kampında yayın hazırlığı yapan TRT Arabi ekibi aracı İsrail ordusu saldırdı. Bağımsız kameraman olarak çalışan Sami Şahada ağır yaralandı, ameliyata alındı.

İsrail Ordusu Gazze'deki Gazeteci Ekibine Saldırdı: TRT Arapça Ekibinden Bir Gazeteci Ağır Yaralı

Gazze Şeridi'nde bulunan Nusayrat Mülteci Kampı'nda yayın hazırlığı yapan TRT Arapça ekibi, İsrail ordusu tarafından gerçekleştirilen tank saldırısına maruz kaldı. Saldırı sonucunda bağımsız kameraman olarak çalışan Sami Şahada ağır yaralandı ve acilen ameliyata alındı. TRT Arapça muhabiri Sami Berhum ise saldırıdan yara almadan kurtuldu.

Görgü kaynaklarından edinilen bilgilere göre, İsrail ordusu Nusayrat Mülteci Kampı'na düzenlediği saldırıda, bölgedeki gelişmeleri takip eden ve TRT Arapça ekibinin de aralarında bulunduğu bir grup gazeteciyi hedef aldı. Tank atışlarıyla gerçekleştirilen saldırıda birçok gazeteci yaralandı.

Deyr el-Belah'teki Aksa Şehitleri Hastanesi sağlık kaynakları, saldırıda kameraman Sami Şehade'nin ayağından ve vücudunun çeşitli yerlerinden yaralandığını, TRT Arapça muhabiri Sami Berhum'un ise hafif şekilde yaralandığını belirtti. Gazeteci Muhammed es-Savalihi'nin de sağ elinden yaralandığı ifade edildi.

Tedavi sürecinde konuşan Sami Şehade, "Dünya kamuoyuna sesleniyorum, bizler gazeteciyiz, basın can yeleği giymemize rağmen İsrail bizi hala hedef almaktadır. Tek ayak olsam da bastonla kalsam da görevime ve Gazze'nin sesi olmaya devam edeceğim" ifadelerini kullandı.

Gazze'deki hükümetin Medya Ofisi daha önce yaptığı açıklamada, İsrail'in Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda 140 gazetecinin hayatını kaybettiğini duyurmuştu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar