İsrail-Filistin geriliminde Trump kimi desteklediğini açıkladı

İsrail-Filistin geriliminde Trump kimi desteklediğini açıkladı
ABD'nin eski Başkanı Donald Trump, İsrail-Filistin çatışmasındaki tarafını sosyal medyada yaptığı paylaşımla açıkladı. Trump'ın, dün yaptığı konuşmada "Asla affetmeyeceğim" dediği İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'ya işte böyle destek verdi.

Hamas'ın silahlı kolu İzzeddin el-Kassam Tugayları tarafından, geçtiğimiz cumartesi günü İsrail'e yönelik başlattığı 'Aksa Tufanı' operasyonu başlatmıştı.
Bu operasyona karşılık İsrail, savaş alarmı vererek, askeri hareketlilik başladı. Her geçen saat tansiyonun düşmediği çatışmada binlerce can kaybı yaşandı.

Dünya, gözünü çatışmaların sürdüğü bölgeye çevirirken, eski ABD Başkanı Donald Trump da tarafını belli etti. Kendi sosyal medya platformu üzerinden açıklamada bulunan Trump, İsrail ve İsrail Başbakanı Netanyahu'nun yanından olduğunu belirtti.

"İSRAİL'İN YANINDAYIM" MESAJI

Son günlerde Netanyahu'ya yönelik açıklamalarıyla gündeme gelen Trump, bu kez "İsrail ve Netanyahu ile birlikteyim" dedi.

Trump, İsrail-Filistin gerilimindeki tarafını açıkladı

trump1.webp

"ASLA AFFETMEYECEĞİM" DEMİŞTİ

Trump, dün yaptığı konuşmada ise İsrail Başbakanı Netanyahu'yu 2020 yılındaki eski Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani suikastı için düzenlenen operasyondan önce ABD’yi 'yüzüstü bırakmakla' itham etmişti.

Süleymani'ye yönelik operasyonu normalde İsrail ile gerçekleştirmeyi planladıklarını belirten Trump, "İsrail bizimle olacaktı, planlar yapılmıştı ve aylardır üzerinde çalışılıyordu. Her şey hazırdı. Operasyondan bir gece önce İsrail'in bu operasyona katılmayacağına ilişkin bir telefon aldım" ifadesini kullandı.

trumpnetanyahu.webp

Trump, bu hikayenin daha önce bilinmediğini belirterek, "Bize bunun nedenini açıklamadılar. Netanyahu'yu bizi yüzüstü bıraktığı için hiçbir zaman affetmeyeceğim" dedi.

ABD'nin bu durumdan dolayı hayal kırıklığına uğradığını kaydeden Trump, "Kendi işimizi kendimiz gördük ve daha sonra Bibi (Netanyahu) bundan kendine pay çıkardı" diye konuştu.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar