İspanya futbolunda bir ırkçılık vakası daha

İspanya futbolunda bir ırkçılık vakası daha
İspanya futbol sahnesinde ırkçılık vakaları devam ediyor. Son olay, üçüncü lig 1. grupta gerçekleşen Sestao-Rayo Majadahonda maçında yaşandı.

Tribünlerin Senegalli kaleci Cheikh Sarr'a yönelik ırkçı söylemleri nedeniyle 87. dakikada hakem maçı durdurdu. Kaleci Sarr, ırkçı hakaretlere cevap verince kırmızı kart gördü ve Rayo Majadahonda takımı sahayı terk etti. Maç, 2-1'lik skorla Sestao'nun üstünlüğüyle durduruldu.

Bu olay, iki kulüp ve İspanya Futbol Federasyonu (RFEF) tarafından sert bir şekilde kınandı. Ev sahibi Sestao, ırkçılığa asla tahammül etmeyeceklerini belirtirken, Rayo Majadahonda kulübü ise derin bir üzüntü içinde olduklarını ve ırkçılığı kınadıklarını vurguladı. RFEF ise olayla ilgili soruşturma başlattığını ve Disiplin Kurulu'nun gerekli kararları alacağını duyurdu. Ayrıca, Sevilla'lı futbolcu Marcos Acuna'ya yönelik ırkçı söylemleri içeren başka bir maçı da kınadı.

İspanya futbolunda son dönemde ırkçılık vakaları artıyor. Özellikle Real Madridli futbolcu Vinicius Junior'a yönelik saldırılar, bu olayların dikkat çeken bir parçasıydı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar