İsmailağa'dan tartışma yaratan fetva: "Belediyeler gereğini yapmıyorsa saldırgan köpekleri öldürmek caizdir"

İsmailağa'dan tartışma yaratan fetva: "Belediyeler gereğini yapmıyorsa saldırgan köpekleri öldürmek caizdir"
İsmailağa Cemaati mensubu Fatih Kalender, katıldığı youtube canlı yayınında sokak köpekleri için "Saldırgan köpeklere belediye gereğini yapmıyorsa, öldürmek caizdir" ifadelerini kullandı.

İsmailağa Cemaati'nini 'Fetva Kurulu üyesi' olduğu söylenen Fatih Kalender, "Eğer belediyeler gerekeni yapmıyorsa, saldırgan köpeklerin öldürülmeleri dinen caizdir" şeklinde konuştu.

İsmailağa Net'e Sorun isimli bir porgramda konuşan Kalender, belediyelerin köpekler hakkında gerekeni yapmadığı taktirde köpeklerin öldürülmesi gerektiğini iddia etti.

Kalender, şunları söyledi:

"Köpekten bir kişi kendini kurtarma imkanı yoksa veya onları bir şekilde salma imkanımız yoksa, bazen belediyeye haber veriliyor bunlar toplatılabiliyor, bakım evlerine getiriliyor. Böyle bir durum varsa bunlar yapılsın. Ama böyle bir durum yoksa elbette bu zararı defetmek için bunların öldürülmesi caizdir.

Efendimiz buyuruyor. 5 hayvan türü öncelikle insana zarar veren hayvanlardır. Bunları sayarken bir tanesi de saldırgan köpektir. Uyuz köpek diye tercüme edilir ama bu hastalık değil de vahşi bir köpek manasındadır."

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar