İsmail Saymaz'dan Metin Özkan'a çok sert tepki: "İşçinin hakkını savunmak zorundasın..."

İsmail Saymaz'dan Metin Özkan'a çok sert tepki: "İşçinin hakkını savunmak zorundasın..."
Sakarya'nın Hendek ilçesinde bulunan havai fişek fabrikasındaki patlamanın tartışıldığı Haber Global'de Metin Özkan ile İsmail Saymaz arasında tartışma çıktı.

Sakarya'nın Hendek ilçesinde bulunan havai fişek fabrikasında gerçekleşen patlama Haber Global ekranlarında yayınlanan  'Saynur Tezel ile Kayıt Altında' programında tartışıldı.

Patlamanın ardından MÜSİAD'ın iş adamları ile verdiği yemek ve MHP'li Hendek Belediye Başkanı'nın açıklamalarının tartışıldığı esnada stüdyoda tansiyon yükseldi. 

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Metin Özkan, "Arkanızdaki güç kim olursa olsun. Diyelim ki Ak Parti'ye yakın bir isim. Sayın Cumhurbaşkanı git orada fabrikanı patlat, insanları öldür mü demiştir? Burada yapılan yanlışa bakacağız. Tutuklanmış. Gözaltına alınmış. Gereği yapılıyor. Siyasetin artık suyunu çıkardık. Şu yapıldı bu iktidara yakın, şu yapıldı bu muhalefete yakın" dedi. 

Metin Özkan daha sonra "İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı'nın PKK'lı teröriste verdiği işleri konuşmayalım mı yani?" ifadelerini kullandı. Özkan, İsmail Saymaz'ın "Kime vermiş?" sorusunu ise yanıtsız bıraktı. 

Özkan, "Bizim hepimizin orada yaşamını yitirmiş, yaralanmış, mağdur olmuş insanların hakkını koruyacağız. Bu iş adamı kim olursa olsun. Fabrika sahibi kim olursa olsun" dedi.

Özkan'ın açıklamalarının ardından araya giren gazeteci İsmail Saymaz ise "Metin Özkan neden demiyorsun ki 6 defa fabrikan patladı. Niye önlem almıyorsun diye niye demiyorsun? bu güne kadfar 15 tane işçi ölmüş. Sen 15 tane işçinin hakkını savunmuyorsun niye söylemiyorsun bu fabrikanın haline böyle diye" 

"GAZETECİSİN VE İŞÇİNİN HAKKINI SAVUNMAK ZORUNDASIN"

Özkan'ın İsmail Saymaz'a cevap olarak "Hakkını savunuyor savunmuyor değilim. Ne konuşacağımı da sana soracak değilim" sözlerim üzerine Saymaz, "Sen savunmak zorundasın. Gazetecisin ve işçinin emekçinin hakkını savunmak zorundasın. Kardeşim 7 tane işçi ölmüş sen bu insanların kıyafetini niye vermiyorsun desene" dedi.

Metin Özkan ise Ankara'dan katıldığını ve zor anlaşıldığını ifade ederek "Araya girmezseniz sevinirim. Diyorum ki yapan kimse hesabını soralım diyorum" dedi.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar