SOL Parti'de cinsel saldırı skandalı: "Defalarca tehdit edildim, susmayacağım"

SOL Parti'de cinsel saldırı skandalı: "Defalarca tehdit edildim, susmayacağım"
SOL Parti üyesi bir kadın "partide önemli bir yere sahip" dediği kişi tarafından cinsel saldırıya uğradığını açıkladı.

HABER MERKEZİ - GÜNBOYU
SOL Parti'de cinsel saldırı skandalı yaşanıyor. 

Sosyal medya hesabından cinsel saldırıya uğradığını açıklayan İlayda Kocabaş isimli kadın "Sol Parti’den kesin olarak ayrılmış bulunmaktayım. Yaşadığım cinsel saldırıdan sonra İstanbul örgütü olayı kapatmak için uğraştı. Ben ısrarcı olunca merkez adım atacağını söyledi. Şimdi pandemi bahane edilerek oyalanıyorum. Halbuki kongrelerini yapabildiler. Yanımda olan Erkan Baş ve avukat Onur Güneş‘e çok teşekkür ederim. Onların sayesinde mücadele edebilecek gücü buldum. Bunu artık buradan söylemek zorundayım. Olayla ilgili herhangi bir açıklama yapacak durumda değilim. Umarım sorumlular cezalandırılır" ifadelerini kullandı. 

Defalarca tehdit edildiğini ama susmayacağını ifade eden Kocabaş, "Göstermelik laflar edilmesini istemiyorum artık. Buraya doğru atacağınız her adımda bunu bilmenizi isterim. “Benden daha önemli olduğu için” bir erkeği kolladılar. Bunu unutmayın" dedi. 

Kocabaş şunları söyledi: 

"ANLATAMAM İSTEMİYORUM"

"Bana ne olduğunu anlat diyorsunuz. Anlatamam, istemiyorum. Sadece artık söylemek istedim. Bilin istedim. Elbette benim yanımda olan değerli insanlar da oldu. Kimseyi zan altında bırakmak istemem. Söyleceğim başka bir şey yok, sevgiler.

Mesaj kutumda bir sürü sol örgütte korkunç şeyler yaşamış insanların hikayeleri var. Delirmek üzereyim. Lütfen artık kimse hiçbir şeye sessiz kalmasın."

Kocabaş'ın attığı mesajlar şöyle: 

kocabas1.jpgkocabas2.jpgkocabas3.jpgkocabas4.jpg

SOL PARTİ'DEN AÇIKLAMA

İlayda Kocabaş'ın açıklamalarının sosyal medyada yayılmasının ardından Sol parti yaşanan olayı doğrulayan bir açıklama yaparak, soruşturmanın devam ettiğini açıkladı.

İşte o açıklama:

solparti.jpg

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar