İsmail Saymaz'dan Hasan Mezarcı'ya "mehdi" cevabı

İsmail Saymaz'dan Hasan Mezarcı'ya "mehdi" cevabı
İsmail Saymaz'ın katıldığı bir programda Hasan Mezarcı için "mehdi" sözleri Mezarcı tarafından tepkiyle karşılanırken, Mezarcı Saymaz için, "Bilmediğinden değil, gavurluğundan" ifadelerini kullanmıştı. Saymaz ise, "Haklısınız, bir dahakine bu ayrımı belirteceğim Hasan bey" diyerek cevap verdi.

Saymaz, Ayşenur Arslan'ın sunduğu Medya Mahallesi programında Hasan Mezarcı ile ilgili "mehdi" dedi, Mezarcı cephesinden sert sözlerle eleştirildi. Mezarcı, "İslâm dünyasında Mehdi oluğunu söyleyen, söyleten çok, ama Hasan Mezarcı'dan başka (kitabı ve şahitleriyle birlikte çıkıp) Mesih olduğunu söyleyen yok! İsmail Saymaz, Mehdi ile Mesih arasındaki farkı bilmiyor mu?
Hani, "Bilmediğinden değil, gavurluğundan" derler ya, işte öyle!" ifadelerini kullandı.

Saymaz da Mezarcı'nın tepkisine kayıtsız kalmayarak, "İki sıfat aşağı yukarı aynı dini müesseseye tekabül ettikleri için bu şekilde ifade ettim. Ancak haklısınız, bir dahakine bu ayrımı belirteceğim Hasan bey" dedi.

Hasan Mezarcı bunun üzerine daha da sinirlenerek, "İsmail bey, Mehdi, Mesih, dînî bir müessese değil, şahıs!Mehdicilik oynayanlara neden F.Güleni, Erdoğanı değil de, Adnan Oktarı örnek veriyorsun? Erdoğanın SÂDÂT'ını duymadın mı? Sorun bilmediğiniz konularda ahkâm kesmeniz, Mesihi malûm din tacirleri ile aynı kefeye koymanızdır" tepkisinde bulundu.

SADAT DETAYI

Mezarcı'nın "Erdoğanın SÂDÂT'ını duymadın mı?" sözleri akıllara SADAT kurucusu Adnan Tanrıverdi'yi etirdi.

SADAT’ın kurucularından ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eski başdanışmanlarından Adnan Tanrıverdi, “Mehdi gelecek. Ortamı buna göre hazırlamalıyız” sözleri gündem olmuş ve başdanışmanlık görevinden istifa etmişti.

Tanrıverdi'nin Mehdilik mesajı şöyleydi:
"Değerli Arkadaşlarım, Hayırlı günler dilerim. Allah yardımcınız olsun. İlerleyen yaşım ve her gün artarak devam eden tezvirat kampanyasını gerekçe göstererek, bulunduğum Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanlığı ile Güvenlik ve Dış Politika Kurul Üyeliği görevlerimden affımı talep ettim. İstişaremiz sonunda Cumhurbaşkanımız talebimi kabul ettiler. Omuzlarımdan büyük bir yük kalkmış oldu. Hayatın normal akışını yaşıyoruz. Göreve devamımı isteyen arkadaşlarım oldu. Şimdiye kadar olduğu gibi, son emeklilik talebimde de yapmam gerekeni yaptığıma inanıyorum. Hakkınızı helal ediniz. Görüşmek dileğiyle sağlık ve afiyetler dilerim."

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar