İsmail Kartal'dan Gaziantep maçının VAR hakemine eleştiri

İsmail Kartal'dan Gaziantep maçının VAR hakemine eleştiri
2-1'lik Gaziantep galibiyetinin değerlendiren İsmail Kartal, hakemler ve Altay'a da değindi.

MUHARREM KAZER-GÜNBOYU

Trendyol Süper Lig 2023-2024 sezonu ilk haftasında Fenerbahçe, konuk ettiği Gaziantep FK’yı 2-1 mağlup etti. Sarı-lacivertlilere galibiyeti getiren goller Edin Dzeko’dan geldi.

Tadic ve Sebastian Szymanski, Dzeko’nun gollerinde servis yapan isimler oldu.

Karşılaşmanın ardından basın mensuplarına konuşan İsmail Kartal önemli açıklamalarda bulundu.

Kartal şunları söyledi:

“Son oynadığımız 3 maçın 3’ünü de kazanarak moralli, müthiş taraftar desteği ile başlangıç yaptık. Erken bulduğumuz goller rakibin 10 kişi kalmasıyla beraber ondan sonra 10 kişi kalan Gaziantep’e karşı istediğimiz oyunu ortaya koyamadık. Buna rağmen gol pozisyonu vardı, kaçan penaltı vardı. Belki onların ikisini gol yapsak farklı kazanabilirdik. Sonuçta 10 kişiye karşı çok daha iyi oynamamız gerekiyordu. İlk maçlar zorlu geçer, biz bu sendromu yaşadık. 3 puan için mutluyum ama istediğimiz gibi oynayamadık. Önemli referans oldu bizim için. Bütün takım bundan ders çıkaracağız. 3 puandan mutluyum ama oynadığımız oyundan mutlu değilim.

‘DAHA ZİNDE OYUNCULARLA MÜCADELE ETTİK’
Birkaç oyuncuyu rotasyon yaparak dinlendirdik. Diğerlerine şans verdik ve daha zinde oyuncularla mücadele ettik ama buna rağmen 4 günde bir oynanan maç, seyahatler sezon başı olduğu için geç gelen hazır olmayan maçlarda azar oynatarak fizik olarak yükseltmeye çalıştığımız oyuncularımız var. Bu da etkenlerden biri olabilir.

‘REHAVETE KAPILDIK’
Rakip nasıl olsa 10 kişi skor 2-0, o rahatlık bu akşam bizi demoralize etti. Daha ciddi olmalıyız. Futbolda ciddi olmazsanız cezayı keserler. Bu akşam 2-0’dan sonra rakip 10 kişi kaldı diye rehavete girdik.

‘ALTAY’A DESTEK ÇIKMAYA DEVAM EDECEĞİZ’
Taraftarlarımızın üstüne gitmemesi lazım. Altay bizim oyuncumuz. Bütün oyuncularımız gibi Altay'a da diğerleri gibi destek olmak zorundayız. Kaybetmek kolay, kazanmak önemli. Tüm oyuncular gibi destek çıkmaya devam edeceğiz, sonuçta bizim kalecimiz.

‘KENDİ OYUNUMUZU OYNAYAMADIĞIMIZ İÇİN KENDİMİZİ ELEŞTİRMELİYİZ’

Yeni çıkan kurala göre kendi takım arkadaşının uzaklaştırmak istediği top kendi takım arkadaşının eline çarparsa faul değildir. Futbol oynayan takımız, sürekli faule maruz kalan bazı pozisyonlarda tercih haklarını biraz bize, biraz onlara çalmış olabilir. Rakip 10 kişi kalsa da kendi oyunumuzu oynayamadığımız için kendimizi eleştirmeliyiz. Normalde kaçan gollerden biri gol olsa maç gene kopacaktı. Sadece burada aksaklık yaşadık. Ligin ilk maçı. Buna rağmen oyuncularımı tebrik ediyorum.

VAR ELEŞTİRİSİ
VAR’a gittiği için VAR’daki hakem arkadaşların düşünceleri pozisyonu değerlendirmeleriyle ilgili yorum yapmak istemiyorum. Penaltı olmadığı için VAR’dan döndü. Hakem de izledi. Bir penaltı daha kazandık ama değerlendiremedik.”

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar