İslam Memiş'ten altın alacaklara son uyarı: Bu rakamın üzerine dikkat

İslam Memiş'ten altın alacaklara son uyarı: Bu rakamın üzerine dikkat
Altın ve dolar deyince akla gelen ünlü ekonomist İslam Memiş, gram altın için dikkat çeken bir yorumda bulundu. Memiş, ''1500 liranın üzerinde gram altın almayı önermem'' dedi.

GÖKMEN ÖRKMEZ / GÜNBOYU

Merkez Bankaları’nın şahin tutumları ons altını 3 ay sonra en düşük seviyelere indirdi. Ons altın yükselen faiz kararları nedeniyle düşüşe geçerken gram altın tarihi rekorlar kırdı.

Gram altındaki yükselişle beraber ekran ve Kapalıçarşı piyasası arasındaki makas kapandı.

Küresel uzmanlar altın için bu yıl tahminlerini düşürürken 2024 yılında yeniden değer kazanacağını ifade ediyor. Finans Analisti İslam Memiş'ten ise önemli uyarılar geldi.

ALTIN CUMA GÜNÜ GERİLEDİ

Altın cuma günü 1.930 dolar seviyesinin altına kadar gerileyerek küresel piyasalarda 1.910 dolardan fiyatlandı.

Önemli ekonomilerden gelen kritik PMI verileri ekonomilerdeki daralmayı gözler önüne sererken yatırımcılar riskli varlıklardan uzaklaşmaya başladı.

ABD Merkez Bankası (Fed) faiz kararını açıkladı. Fed Açık Piyasa Komitesi (FOMC) beklentilere paralel bir şekilde politika faizini yüzde 5-5.25 aralığında sabit tuttu. Ayrıca Powell yaptığı açıklamalarda sık sık şahin mesajlar verdi.

Norveç merkez bankası da perşembe günü 50 baz puan artış yaparak oranını 15 yılın en yüksek seviyesi olan %3,75'e çıkardı. İsviçre Ulusal Bankası, perşembe günü faiz oranını %1,5'ten %1,75'e yükseltti ve daha fazla oran artışının geleceğini söyledi. TCMB da faiz oranını 650 baz puan artırarak 'e yükseltti. İngiltere Merkez Bankası sürpriz bir hamleyle ana faiz oranını %4,5'ten %5'e çıkardı.

Gram altın dolar kurundaki rekor artışlara paralel olarak hafta değer kazanarak kapattı. Gram altın ekranlarda 1.559 TL olurken Kapalıçarşı’da 1.558 TL seviyelerine yükseldi.

İSLAM MEMİŞ 'TAVSİYE ETMEM' DEDİ

Finans Analisti İslam Memiş ise kısa süre önce altın için yaptığı açıklamada şunları kaydetti: Şu anda 1500'ün üzerinde gram altını ne tercih ederim ne tavsiye ederim.

Uzak durulması gereken bir fiyat. Dolar kuru yükseldiği için gram altın destek aldı.

Uluslararası piyasalarda altın diplerde, yerlerde. Kurdaki agresif yükselişler nedeniyle yeni yükselişler gördük.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar