İslam Memiş saat vererek son fırsat dedi: Merkez Bankası'nın faiz kararı sonrası dolar ve altının kaça fırlayacağını açıkladı

İslam Memiş saat vererek son fırsat dedi: Merkez Bankası'nın faiz kararı sonrası dolar ve altının kaça fırlayacağını açıkladı
Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, açıklanacak Merkez Bankası kararı sonrasında dolar ve altında yaşanacakları anlattı. Yeni rekorlara işaret eden İslam Memiş, gram altın ve dolarda 3 farklı ihtimal tahmininde bulundu.

Altın ve para piyasaları konusunda uzman olan İslam Memiş, son dönemde yaşanan emtia piyasası düşüşleri ve altın fiyatlarına ilişkin önemli bir uyarıda bulundu. İslam Memiş açıklamalarında gram altının rekor kıracağını belirtti.

FIRSAT DEĞERLENDİRİLMELİ

İslam Memiş, altın fiyatlarının gelecek hafta itibariyle 1930 ve 1960 dolar seviyelerine hızlı bir şekilde yükseleceğini tahmin ettiğini belirtti. Altın fiyatlarının bu seviyeleri beklenenden önce test edeceğine işaret eden Memiş, yatırımcıların bu fırsatı değerlendirmeleri gerektiğini belirtti.

İslam Memiş, yatırımcılara son 48 saat içerisinde pozisyon almalarını ve gelecek aylarda büyük bir getiri elde etmelerini sağlayacak bir fırsatı değerlendirmelerini önerirken açıklamalarında Çin ekonomik verilerinin ve dünya genelindeki risk unsurlarının da altın fiyatlarını etkileyebileceği göz önünde bulundurulması gerektiği ifade edildi.

GRAM ALTIN 2 BİN LİRANIN ÜSTÜNE ÇIKACAK

İslam Memiş, gelecek aylarda altın fiyatlarında yaşanacak değişimlere ilişkin önemli ifadeler kullanırken özellikle ekim ayında altın fiyatlarının yükseleceğini aktardı. Ayrıca İslam Memiş açıklamalarında gram altının Ekim ayında 2 bin liranın üstüne çıkacağını ifade etti.

Konu ile ilgili olarak altın piyasasındaki baskının azaldığını belirten Memiş, 1890 dolar seviyesinin bir geçici destek olduğunu ifade ederek dolar ve euro pariteleri üzerinden yatırım yapan kişiler için düşüşlerin fırsatlar sunabileceğini vurguladı. Ayrıca Memiş açıklamalarında Ekim ayında 2.150 TL seviyesini görebileceğini aktardı.

DOLAR İLGİLİ 3 İHTİMAL VAR

Piyasalarda gerginlik olduğunu ve dolar, altın ve Borsa’da yönün tam olarak belli olmadığını vurgulayan Memiş şu ifadeleri kullandı:

"Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası faizlerde bir artırma gitmesi bekleniyor. Ben kişisel tahminimi son iki haftadır açıklıyorum. 150 baz puanlık bir faiz artırımı bekliyorum. Peki benim öngörüm gerçekleşmezse, Merkez Bankası faiz artırmazsa pas geçerse ne olur? Dolar kurunda 27.50 direnci bir anda görülür.

150 baz puanlık faiz artırımı gerçekleşirse ne olur? Dolar kurunda yatay seyir devam eder. Ancak beklentinin üzerinde 300-500 baz puan bir faiz artırımı gelirse, bu sefer dolar kuru 27 lira seviyesinin altında sarkabilir. Bu 3 ihtimali göz önünde bulundurmanız gerekiyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar