İslam Memiş doları olanları uyararak, ne yapmaları gerektiğini açıkladı

İslam Memiş doları olanları uyararak, ne yapmaları gerektiğini açıkladı
Altın ve dolar hakkında yaptığı açıklamalar ve tahminler ile çok sayıda kişinin dikkatle izlediği piyasa uzmanı İslam Memiş, bu kez dolar kurundaki hareketliliği değerlendirdi. Doları olanların yapması gerekenleri açıklayan Memiş, vatandaşları piyasadaki tuzaklara karşı dikkatli olmaya çağırdı.

DOLARI OLANLARI UYARDI: BUNU YAPIN!

Piyasaların gözü ABD enflasyon rakamları ve İstanbul’daki dörtlü tahıl koridoru zirvesine çevrilmiş durumda…Finans analisti İslam Memiş, piyasalara ve dolara ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Dolar 17.44 seviyelerine ulaşırken Memiş, kısa ve uzun vadede dolar yatırımıyla yapılması gerekeni açıkladı.

Dolar kuru bayram sonrası 17.44 TL seviyelerinde işlem görürken, gram altın yükselişini devam ettiriyor ve kripto paralar ise düşüşe geçti. TGRT Haber''de, daha önce 17 TL üzerinden dolara yatırım yapmayın diyen Finans Analisti İslam Memiş, piyasalara ilişkin kritik öngörülerde bulundu.

KISA VE UZUN VADEDE DOLARDA NE YAPILMALI

Memiş, dolar endeksinin 108 seviyesine yükselmesinin TL/dolar kurunu 17.42 TL’ye çıkmasına neden olduğunu söyledi. “17 TL üstünde dolara yatırım yapmak çok riskli” diyen Memiş, Türkiye’de tahıl koridoru ile ilgili toplantıların devam ettiğinin altını çizerek “Tahıl dünyaya ihraç edilirse mutlaka dolarda bir gerilemeye neden olacaktır. Bugün ABD’de enflasyon verisi açıklanacak.

Bu toplantıdan sonra dolar kurundaki tansiyon düşebilir. Dolarda kısa vade için dikkat etmek lazım, düşüşler olabilir. Ancak uzun vadede yeni rekorlar bekliyor olacağım. Kısa vadede bu seviyelerden dolara yatırım yapmayın” dedi.

EURO/DOLAR PARİTESİ DÜŞÜP SONRA TOPARLANACAK

Dolar ile Euro’nun eşitlenmesinin nedenlerini açıklayan Memiş, şunları söyledi: “Avrupa, Rusya’nın ambargosundan dolayı enerji krizi yaşıyor ve ekonomisi zor durumda. Rus parasının değeri arttı, Euro/Dolar paritesi düştü, daha da düşebilir. Ancak bunun geçici olduğunu düşünüyorum. Çünkü Avrupa Merkez Bankası tekrar faiz artırımına gidebilir. Ya Avrupa, Rusya ile ilişkileri normalleştirip ticaretini döndürecek ya da bu ekonomik yükü biraz daha hissedecek. Gelinen tabloda Avrupa üzerinde Fed’in faiz artırımı etkili oldu, ikinci darbe ise enerji kriziydi. Avrupa, 50 ya da 75 baz puanlık faiz artırımına giderse Euro/dolar paritesi toparlanabilir.”

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar