İslam Memiş, 'Dolar 9 lira olacak mı?' sorusuna yanıt verdi!

İslam Memiş, 'Dolar 9 lira olacak mı?' sorusuna yanıt verdi!
Altın ve dolar hakkında yaptığı yorumlarla milyonların takip ettiği ekonomist İslam Memiş, 'Dolar 9 lira olacak mı?' sorusuna yanıt verdi. Bu ihtimalin uzak olduğunu belirten Memiş, kur için yıl sonu tahminini de açıkladı.

İSLAM MEMİŞ DOLARA RAKAM BİÇTİ: NE DOKUZU?

AKP''ye yakın bazı ekonomistlerin ''dolar düşecek'' söylemleri üzerine sorulara yanıt veren altın ve para piyasası uzmanı İslam Memiş, "Benim ağzımdan çıkmayan bir şeye inanmayın'''' dedi.

İşte İslam Memiş''in dolar sahiplerini ilgilendiren o sözleri:

Merkez Bankası beklenti anketine göre yıl sonu 19,51 TL olacağı tahmin edilen dolar kuru için Memiş, "Benim ağzımdan çıkmayan bir şeye inanmayın. Ben yıl sonunda 20-21 lira seviyesinde bir rakam bekliyorum" dedi.

"Dolar TL kurunu 18.24''ten gösteriyorlar ama gerçek fiyatlaması 18.38-18.40. Şu anda dolar alacak yatırımcı 18.40''tan dolar alıyor. Yine yüksek kalmaya devam ediyor. Yılın son çeyreğiyle alakalı beklentimizde problem yok. Dolar tarafında bir dedikodu var. Manasız, saçma... Tabii ki olabilir ama mantığının da olması lazım. Doları 9 lira yapacaklar diye bir algı, dedikodu tartışıyorlar. Böyle bir şey olacağını zerre kadar tahmin eden biri değilim. Koşullar değişirse zaten uyarım olur ama bugünkü ekonomik koşullarda, 9 lira olacak falan bana mantıklı gelmediği için böyle beklenti içinde değilim.

Hükümet tarafından müdahale olacakmış, dolar 9 lira olacakmış falan. Fed, faiz artırımına devam ediyor. İki, Avrupa tarafında ciddi enerji krizi var, bunun yansımaları olacak. Euro başlıbaşına doları yükseltiyor. Fed''in politikaları yükseltiyor. İki etken bile düşmeyeceğini bize gösteriyor. Diğer faktör de içsel problemler. 9 lira olasılığından bahsedemem. İslam Memiş doların çökeceğini söylüyor başlıkları görüyorum. Benim ağzımdan çıkmayan bir şeye inanmayın. ben yıl sonunda 20-21 lira seviyesinde bir rakam bekliyorum. Ona göre kararınızı verin. Herhangi bir gelişme olursa çıkarız burada güncelleme yaparız."

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar