İslam Memiş çok net konuştu! Doların ne kadar düşeceğini açıkladı

İslam Memiş çok net konuştu! Doların ne kadar düşeceğini açıkladı
Döviz ve altın kurunda yaşanan hareketlilik sürerken, ünlü ekonomist İslam Memiş'ten dikkat çeken bir uyarı geldi. Memiş, dolar kurunun düşeceği seviyeyi açıkladı.

GÖKMEN ÖRKMEZ-GÜNBOYU

Merkez Bankası'nın faizleri artıracağını açıklayan Memiş, Borsa İstanbul yatırımcısı için 6 bin rakamını verdi. Dolar kurunun düşeceği seviyeyi açıklayan Memiş, elinde dolar bulunduranlara seslendi ve euro tavsiyesi verdi.

İslam Memiş Yotube kanalında yayınladığı videoda, söylediklerinin yatırım tavsiyesi olmadığının altını çizerek şu açıklamada bulundu:

Amerika Merkez Bankası FED dün akşam saat 21'de faiz kararını açıkladı. Sabit bıraktı. 15 ay aradan sonra ve FED Başkanı Powell'dan şahin tonda bir açıklama bekliyordum. Şahin tonda bir açıklama yaptı. Kapıları açık bıraktı. Yine bu yıl sonuna kadar Amerika Merkez Bankası FED'in faizlerde bir değişiklikte gitmeyeceğini tahmin ediyorum.

DOLARIN DÜŞECEĞİ SEVİYEYİ AÇIKLADI

Dolar kururu 23,67 lira seviyesinde. Dolar kurunda da yükselişlerin kalıcı olacağını tahmin etmiyorum. Yine önümüzdeki haftaya kilitlendik. Önümüzdeki haftaya kadar tekrar bu güçlü duruşunu koruyan bir dolar TL kuru karşımızda olabilir. Faiz artırımı beklediğim için bu tarafta da bir geri çekilmenin mümkün olabileceğini tahmin ediyorum. Özellikle dolar TL kurunda beklentimde; 22 devamında 21,80 lira seviyesine kadar bir düşüşü de öngördüm. Dün yine size sosyal medya hesaplarından paylaştım. Bu öngörümde herhangi bir değişiklik yok. Zaten 23,12 seviyesinden çıkış yapmıştım. Avro TL kuru 25,67 lira seviyesinde Euro Dolar paritesi 1,08 seviyesinin üzerinde tutunmaya devam ediyor. Burada tekrar kısa vadede 1,08 seviyesinin altını test ediyor. Oradan tekrar çıkıyor. Yine bu yaz için euro dolar paritesinde 1,15 seviyesini beklemeye devam ediyoruz. Yol haritamızda bir değişiklik yok.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar