İslam Memiş’ten şaşkınlık yaratan altın ve dolar açıklaması: Bu son şansınız!

İslam Memiş’ten şaşkınlık yaratan altın ve dolar açıklaması: Bu son şansınız!
Ekonomist İslam Memiş, altın ve dolar için önemli değerlendirmelerde bulundu. Vatandaşa uyarılarını sıralayan Memiş, “Bu son şans” dedi.

İSLAM MEMİŞ: BU SON ŞANSINIZ!

Türk Lirası, dolar karşısında değer kaybedip yükselmeye devam ederken, altın fiyatları ise yatırımcısını güldürüyor.

Ekonomi piyasaları uzmanı İslam Memiş, altın ve dolar fiyatlarıyla ilgili bazı önemli değerlendirmelerde bulundu.

İslam Memiş, şunları aktardı:

“Ben ağustos ayını TL’de bekliyorum. Eylül ayına hazırlanıyoruz. Gram altında da yükselişler o zaman olacaktır. Gram altın almak isteyenler ağustos sonuna kadar alım fırsatı bulabilirler. Bunun için fiyatları yakından takip etmek gerekiyor. 1.000 TL’nin altına sarkmalar görebiliriz. Bu ons tarafındaki düşüşlerden de olabilir dolar kurundaki gerilemelerden de olabilir. Ancak Eylül ayı ile beraber altın fiyatlarında yükseliş dönemine girmiş olacağız.”

‘SATMAMAK İÇİN SEBEPTİR’

Gram altın için yükseliş beklentimi ve yıl sonu hedef rakamını açıklamıştım. Yıl sonunda gram altın 1.40 TL olacaktır. Ben bu hedefimin arkasında durmaya devam ediyorum. Bu hedef gerçekleşince gram altın satalım mı diye soranlar oluyor. Altın satılacak bir değer değildir. Sizi enflasyona karşı korur. Eğer ev alacaksanız, arazi alacaksanız, otomobil alacaksanız altın satılır. Ancak bu yönde ihtiyacınız yoksa altın satılmaz. 2023’te gram altını 1.600 TL seviyesinde görebiliriz. Bu da gram altınları satmamak için bir sebeptir.”

DOLAR AÇIKLAMASI

"Ancak seçim sürecinde olan bir Türkiye ekonomisi var" diyen Memiş, şu ifadeleri kullandı: Bu yüzden kar satışları ve sıcak para girişleri doları etkileyecektir. Mesela 17.96 seviyesinde bir dolar kuru var. Bu hafta biraz karışık. Bir yandan Çin-Tayvan krizi var, öte yandan ABD’de enflasyon rakamı açıklanacak ve akabinde FED Başkanı açıklama yapacak. Bu yüzden kısa vadede dolar kuru 18 TL üzerinde bir atak gerçekleştirebilir. Ancak genele bakıldığında doların 17.30 liraya kadar geri çekileceğini düşünüyorum."

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar