İslam Memiş bu kez ezber bozdu! Altın, dolar, gümüşü olanlar dikkat

İslam Memiş bu kez ezber bozdu! Altın, dolar, gümüşü olanlar dikkat
Para piyasaları uzmanı İslam Memiş, altın, dolar ve gümüş konusundaki yeni öngörülerini açıkladı. Memiş, "2023’e hızlı başlayan, dolar karşında iki haftadır yükselişini sürdüren tüm enstrümanlarda aşağı yönlü bir düzeltme bekliyorum" dedi.

İslam Memiş, "Türkiye gibi birçok merkez bankası sürpriz yapmadı, yol haritalarında değişiklik yok. Rusya misillemesini yaptı, piyasalarda değişiklik yok. Ne dış politika ne jeopolitik risk ne de risk algısında değişiklik yok" açıklamasında bulundu.

TV100''deki köşesinde önemli değerlendirmelerde bulunan Memiş şu ifadeleri kullandı:

"2023’e resesyon endişesiyle başlayan küresel piyasalar, iki haftalık fiyatlama sonrası kendini yataya aldı. Dar bant aralığına sıkışan fiyatlar, yatırımcıların ve piyasaların yeni hikâye beklediğini gösteriyor. Çoğu enstrümanlar yüzde 50 yüzde 50 fiyatlamasının tam ortasında bekliyor.

Amerika, Avrupa, İngiltere, Türkiye gibi birçok merkez bankası sürpriz yapmadı, yol haritalarında değişiklik yok. Rusya misillemesini yaptı, piyasalarda değişiklik yok. Ne dış politika ne jeopolitik risk ne de risk algısında değişiklik yok.

Dolar ve gümüşün bir düzeltme yapıp düşeceğini ve alım fırsatı oluşturacağını belirten Memiş, "Benim öngörüm, 2023’e hızlı başlayan, dolar karşında iki haftadır yükselişini sürdüren tüm enstrümanlarda aşağı yönlü bir düzeltme bekliyorum" dedi.

Memiş açıklamasının devamında, "Altın, gümüş, pariteler ve borsalarda aşağı yönlü düzeltmeler, dolar endeksinin (dxy) toparlanmasını destekler. Önce destek seviyelerine gerilemesi gerekli. Çünkü Şubat’ta FED var" ifadelerini kullandı."

Not: Yatırım tavsiyesi değildir. Haberde anlatılanlar İslam Memiş’in görüşleridir.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar