İslam Memiş altın ve doları olanlara seslendi: Elinizdekileri bozdurup onu alın!

İslam Memiş altın ve doları olanlara seslendi: Elinizdekileri bozdurup onu alın!
Altın ve para piyasalarının uzman ismi İslam Memiş yatırımcılara yeni bir tavsiyede bulundu. Youtube kanalında açıklamalar yapan ünlü ekonomist, yakın tarihte altın ve dolarda yükseliş beklese de en büyük yükselişin başka bir para biriminde yaşanacağını belirtti.

İSLAM MEMİŞ AÇIKLADI: ALTINI DOLARI BOZDURUP ONU ALIN!

Finans piyasalarının tanındık ismi İslam Memiş, altındaki yükselişin devam edeceğini açıkladı. Yükselişin süreceğini belirtmesine rağmen altını olanlara kritik bir uyarı daha geldi. Memiş, İngiliz sterlini için alım fırsatı olduğunu söylerken, altın ve dolardan daha hızlı yükselecek uyarısında bulundu.
 

ALANLAR SERVET SAHİBİ OLACAK

Memiş, ons altının 1800 sınırını geçeceğini daha önce belirttiğini hatırlatarak, bu yükseliş kalıcı olacak olsa da sterlinin şu anda alım fırsatı için daha cazip olduğunu vurguladı. İngiltere''de yaşanan başbakan istifaları ve ekonomik istikrarsızlık sebebiyle dolar karşısında tarihin en düşük seviyelerini zorlayan sterlin yeniden ayağa kalkmış durumda. Memiş, 14 Aralık itibariyle 23 TL''yi geçen sterlindeki hızlı yükselişin daha da ivmeleneceğini belirterek sterlinin 2023 başlarında insanları servet sahibi yapacağını söyledi. 

DOLARDAN UZAK DURUN

Dövizi yatırım aracı olarak görenler varsa en azından euro ve sterlini göz önünde bulundurun düşüncem vardı. Yine euro ve sterlini işaret ediyorum. Şu anda dolar 18.60 seviyesinde. Yine aşağı yönlü trendi tahmin ediyorum. Çünkü dolar endeksi 109''a kadar yükselmişti. Dünyada dolar aşırı değer kazanmıştı ama ben bu süreçte, arkadaşlar 2022 yılında soygun var diyorum. Yalanlar patlamaya başladı. FED faiz artırımı yaptıktan sonra hemen FED Başkanı, soruları yanıtladı. Powell''la resesyonu konuştular ama gergindi, tam net cevap veremiyordu. FED, popülizm yaptığının farkında. Ne kadar faiz artırımı yaparsa yapsın enflasyon rakamları düşmedi. Yüzde 9.1, 41 yılın zirvesi. Avrupa''da da artmaya devam ediyor. Bütün dünya ülkelerinde enflasyon artmaya devam ediyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar