İŞKUR'dan milyonları heyecanlandıracak duyuru! 150 bin liralık hibe desteğinin ayrıntıları belli oldu

İŞKUR'dan milyonları heyecanlandıracak duyuru! 150 bin liralık hibe desteğinin ayrıntıları belli oldu
Milyonlarca kişinin istihdamını sağlayan İŞKUR, 150 bin liralık hibe desteği sağlayacağını duyurdu. Peki, 150 bin TL’lik hibe desteğini almak için koşullar neler? Kimler yararlanabilir? İşte detaylar...

İŞKUR, 150 bin liralık hibe desteği sağlayacağını açıkladı. Peki, 150 bin TL’lik hibe desteğini almak için koşullar neler? İş yerleri hangi durumlarda hibeden yararlanabilecek? İşte çok merak edilen konunun ayrıntıları…

İş ve İşçi Bulma Kurumu (İŞKUR), engelli yurttaşların da belirli şartlar ile istihdamını sağlamak VE bununla beraber onların da geçimlerine destek olmak adına hibe desteğinde bulunmaya devam edeceğini açıkladı.

123.webp

Peki, İŞKUR’un “Engelli Kendi İşini Kurma Hibe Desteği” kapsamında, hibe ödemesi yapacağı özel gereksinimli yurttaşların hangi koşullara sahip olması gerekiyor? Başvurular ne zaman ve nereye yapılacak? İşte başvuru detayları..

213.webp


150 BİN LİRALIK HİBE NASIL VERİLECEK?

4857 sayılı İş Kanunu’nun 30’uncu maddesi uyarınca; işverenlerin çalışan sayısının elli ve daha fazla üzerinde olması durumunda kurumunda bir engelli vatandaşın da çalıştırılması zorunlu oluyor. Bu kapsamda çalışamayan engelli vatandaşların geçim sıkıntılarını hafifletmek adına ve ilave bir istihdam sağlanması için İŞKUR, “Engelli Kendi İşini Kurma Hibe Desteği” ile 150 bin TL’ye kadar hibe ödemesi yapacağını ve başvuruların başladığını duyurdu.

4213.webp

İŞKUR’un hibe ödemelerinin; bedensel, zihinsel, ruhsal, duygusal ve sosyal yeteneklerini çeşitli derecelerle kaybetmesi nedeniyle işgücü kaybının en az yüzde 40 olduğu ve bunu “Engellilere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları” ile belgeleyen kişiler için geçerli olacağı belirtildi. Başvuruların ise İŞKUR’un resmi web sitesi üzerinden yapılacağı açıklama ile duyuruldu.

4523.jpg

KİMLER YARARLANABİLECEK?

İŞKUR'un resmi web sitesinde yaptığı duyuruya göre;

Projeler kapsamında;

-Kuruluş Sermayesi Desteği: Korumalı işyerinin kapasitesinin artırılması için gerekli olan sermayenin yüzde 60’ı 150.000 TL’yi geçmemek üzere kuruluş tarihinden itibaren bir yıl içerisinde hibe olarak tahsis edilmektedir. Verilecek destek ile korumalı işyeri için gerekli olan makine, donanım, demirbaş ve bunlara ait sarf malzemesi giderleri karşılanabilmektedir.

2.jpg

-Engelliler için Ücret Desteği: Proje başlangıcından itibaren korumalı işyerinde çalışacak engelli işçilerin ücretleri, brüt asgari ücret üzerinden ilk bir yıl boyunca desteklenmektedir.

-İşletme Giderleri Desteği: Sözleşme imza tarihinden itibaren bir yıl boyunca işletme giderlerinin (su, elektrik, ısınma, iletişim, tanınırlık) yüzde 60’ı kuruluş sermaye desteğinin yüzde12’sini geçmeyecek şekilde fatura karşılığında desteklenmektedir.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar