Işıklar Filistin için yanıp sönecek! Filistin'deki çocuklar için saat 21.00'de ışıklar kapatılıp açılacak

Işıklar Filistin için yanıp sönecek! Filistin'deki çocuklar için saat 21.00'de ışıklar kapatılıp açılacak
20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü'nde, Gazze'de ve Filistin genelinde bulunan çocukların "çocukça yaşama hakları için" saat 21.00'de ışık kapatıp açma eylemi yapılacak.

Ankara Yardımlaşma Platformu, Gazzeli çocuklar için "Bir Şey Yap" kampanyası kapsamında, bugün saat 21.00'de yurt içi ve yurt dışında ışık kapatıp açma eylemi gerçekleştireceklerini açıkladı.

Platformdan yapılan açıklamada, "Gazze'de İsrail katliamının 44. günü. 13 bini aşkın Gazzeli sivil, İsrail'in savaş suçu olarak kayda giren saldırılarında hayatını kaybetti. Bunlar arasında sayısı binlerle zikredilen çocuk ve bebek yer alıyor." ifadeleri kullanıldı.

'BİR ŞEY YAP' SLOGANI KULLANILDI

20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü'nde "Bir Şey Yap" sloganıyla bir farkındalık kampanyası başlatıldığı belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"İsrail tarafından işlenen çocuk katliamları sonlanana kadar sürmesini planladığımız kampanya kapsamında ilk etkinlik olarak 20 Kasım Pazartesi günü saat 21.00'de yurt içi ve yurt dışında ışık kapatıp açma eylemi gerçekleştireceğiz. Devam eden günlerde benzer etkinliklerle çocuk ölümlerine karşı uluslararası bir kamuoyu ve küresel direnç oluşmasını arzulamaktayız."

Ayrıca "Bir şey yap" kampanyası süresince üretilen içerik ve görsel materyallerin sosyal medyada #birşeyyap , #dosomething etiketleriyle paylaşılacağı bildirildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar