IŞİD’in Türkiye’deki kilit isimlerinin Suriye’deki infaz görüntüleri infial yarattı

IŞİD’in Türkiye’deki kilit isimlerinin Suriye’deki infaz görüntüleri infial yarattı
Gazeteci İsmail Saymaz, IŞİD’in Türkiye’deki kilit isimlerinin Gaziantep'te yer alan kamp görüntülerini SÖZCÜ TV’de yayımladı. Görüntülerde IŞİD'in askeri eğitimleri, silah kullanımı, bomba yapımı ve intihar kemerlerinden bahsediyor ayrıca videoda bir de infaz anları bulunuyor.

Gazeteci İsmail Saymaz, terör örgütü IŞİD’in Türkiye’deki kilit isimlerinin Suriye’deki kamp görüntüleri SÖZCÜ TV’de yayımladı. İnfazlar dahil olmak üzere kampta yaşananları anlatan Saymaz, söz konusu videonun 2014 yılının Ocak-Şubat aylarında çekildiğini söyledi. IŞİD’in Gaziantep hücresine ait olduğu aktarılan görüntülerde dini lider Ahmet Güneş de yer alıyor.

Görüntülerde molotof kokteyli talimi görüldüğü sırada Saymaz, askeri eğitimin silah ve bomba yapımını; intihar eylemlerini de kapsadığını aktardı.

ismail-saymaz.jpg

Saymaz, “örgütün asıl lideri” dediği Yunus Durmaz adlı teröristi gösterirken, “Türkiye IŞİD’in özelliği şudur, ailece örgüte katılınır. Yunus Durmaz, bütün kardeşleri ve onların eşleriyle birlikte örgüte katılmıştı” diye konuştu.

saymaz-6.jpg

Saymaz videoda şu ifadeleri kullandı:

Bunlar Gaziantep hücresi. Başlarında Yunus Durmaz var. Bu ise Ahmet Güneş, bu onları dini önderi. Bu kişiler bu kampta, örneğin şuan, molotof kokteyli atışı gerçekleştiriyorlar. Ellerinde bir molotof kokteyli var. Yüzü kapalı olan kişiler görüyorsun orada bir duvara koşuyor. Burada bir molotof kokteyli hazırlanıyor ve duvara fırlatacaklar şimdi. Bu askeri eğitim ve bunun da görüntüsünü çekmişler. Bu askeri eğitim onların sadece molotof kokteyli hazırlama ve atma eğitimi değil; silah kullanma, bomba yapımı, intihar eylemi yani şehadet eylemi öğreniyorlar. Bunlar eyleme katılanlar. Kendi yüzlerini de çekmişler, bir kısmı yüzünü kapatmış. Mesela bu da silah eğitimi. Bu da yine Gaziantep hücresi. Bunlar hep 2014'ün ocak ve şubat ayları. Gaziantep türkçesiyle konuşuyorlar.

AİLELERİYLE BİRLİKTE IŞİD KAMPINA KATILMIŞLAR

Bunlar burada sadece silah ve bomba eğitimi almadılar. Her biri intihar kemeriyle dolaşıyorlar. Olası bir polis baskınında kendilerini patlatarak kendilerini ve polisleri yok etmek için kullanıyorlar. Eğitim yaptıran kişi Yunus Durmaz. Bütün ailesi IŞİD'deydi.

Burada ilkel bir eğitim veriliyor ve bunların tamamı Gaziantepli. Gaziantep'ten yasa dışı yollarla, sınır o kadar delik deşik edilmiş ki, sınır eleğe döndüğü için dolmuş kalkıyor IŞİD ksmplarına.

İNFAZ GÖRÜNTÜLERİ PAYLAŞMIŞLAR

Bu kişiler orada askeri eğitim yaparkn rastgele bir Suriyeli Kürt'ü buluyorlar. Ve bunun PYD'li olduğuna kanaat getiriyorlar. Birde infaz videosu çekiyorlar. Onlara göre PYD'li biri kafir olduğu için orada bu kişinin idamına ve infazına karar veriyorlar. Türkçe konuşarak da bu durumu açıklıyorlar. Arkadan Kuran okuma sesi geliyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar