İşgal ülkesinde kızı kalan Ukraynalı anne: Eğer gelemezse tek başıma gidip alacağım!

İşgal ülkesinde kızı kalan Ukraynalı anne: Eğer gelemezse tek başıma gidip alacağım!
Edremit’te ikamet eden Alla İç (38), üç ay önce Ukrayna’ya giden ve hâlâ dönemeyen kızına kavuşmak istiyor.

Alla Gütsaliük(38), Ukrayna’nın Odessa kentinde yaşarken), 2010 yılında Türk vatandaşı Semih İç (60) ile evlenerek Balıkesir’in Edremit ilçesine yerleşti.

Türkiye’de bulunmak için oturum izni alan Alla, kendisi ve kızı Anastasiia’nın (15) Türkiye vatandaşlığı için de başvurdu.

Edremit Ülkü Muharrem Ertaş Anadolu Lisesi 9’uncu sınıf öğrencisi Anastasiia, iki ay önce felçli olan anneannesi Svitlana Gütsaliük’ü (62) görmek için Ukrayna’nın Vinnitsya kentindeki Mıhaylivka köyüne gitti. Rusya Ukrayna’yı işgal edince Türkiye’ye dönemedi.

YARDIM TALEBİ

Ağlayarak kızının fotoğrafını seven ve kıyafetlerini koklayıp özlemini gidermeye çalışan Alla İç, kızının bulunduğu yerin yakınında patlama olduğunu, annesiyle iki gün sığınakta kaldıklarını belirterek, “Kızım ağlıyor, üzülüyor, onu ne zaman alacağımızı bekliyor. İki gün önce iki ağabayim, eşlerini de alarak köyden ayrılmış ve kızımı annem ile orada yalnız bırakmış. Annem, ‘Yaşayacağım kadar yaşadım, torunum kurtulsun’ diyor” dedi.

Kızını çok özlediğini söyleyen İç şunları dedi: “O benim canımın yarısı, hangi anne çocuğunu özlemez ki. Eğer kızım buraya gelemezse ben tek başıma Ukrayna’ya gidip alacağım. Başka çarem yok, eğer bana bir yerden destek gelmezse tek başıma gideceğim. Romanya’ya gidip sınırdan geçerek bir şekilde kızıma ulaşacağım, onu orada bırakamam. Yetkililer bana lütfen yardım etsin, kızımı buraya getirmek istiyorum. Tek isteğim bu, lütfen sesimi duyun ve yardım edin.”

‘HER AN BİR ŞEY OLACAK DİYE ÖDÜM KOPUYOR’

Annesine, video yollayan Anastasiia da şu anda Türkiye’de olmayı çok istediğini belirterek şöyle konuştu:

“Şu an sizin yanınızda olmayı çok isterdim. Buradaki durumlar çok zor, çok korkuyorum. Her an bir şey olacak diye ödüm kopuyor. Tek isteğim gelip beni buradan almanız. Buradan kurtulmak istiyorum. Lütfen gelip bana yardım edin. Burada market fiyatları dört katına çıktı, geceleri silah ve bomba sesleri duyuluyor. Gerçekten çok korkuyorum, anneannem çok yaşlı olduğu için maaşını alamıyor.”(AA)

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar