İş Bankası 2023 promosyon kampanyasını güncelledi: İşte emekliye ödenecek rakam!

İş Bankası 2023 promosyon kampanyasını güncelledi: İşte emekliye ödenecek rakam!
Türkiye'nin en fazla müşteriye sahip özel bankası olan İş Bankası, emeklilere sunduğu promosyon kampanyasında değişikliğe gitti. İşte emekliye ödenecek güncel promosyon tutarı.

Türkiye''de emekli sayısı 2023 yılında 15 milyonu geçecek. Dolayısıyla bankaların en büyük müşteri havuzunu da emekli vatandaşlar oluşturuyor. Emeklileri kendi müşteri yapmak için kampanya üstüne kampanya yapan bankalar arasında 2022 yılında adeta "promosyon savaşları" yaşanmıştı. Kamu bankalarının geride kaldığı yarışta emeklilere ödenen ücretler yıl içerisinde 10 bin lira sınırına kadar çıkmıştı. 

Birçok promosyon kampanyası için belirtilen son tarih 31 Aralık 2022 olmasına karşın, yeni yılın gelmesiyle birlikte bankalar promosyon süresinde uzatmaya gitti. İş Bankası da 1 Kasım 2022-31 Aralık 2022 olarak belirlediği promosyon kampanyasındaki son başvuru tarihine 31 Mart 2023''e çekti. Peki İş Bankası emekli müşterilerine ne kadar promosyon ödemesi yapıyor? 

EMEKLİYE 7500 TL PROMOSYON

Maaşını İş Bankası''ndan alan ya da emekli aylığını İş Bankası''na taşıyacak olan müşteriler, 3 yıl boyunca bankalarını değiştirmeyeceklerine yönelik söz vermeleri halinde hemen emekli promosyonu hakkı elde edebiliyor. Promosyonlarda üst sınır 7500 lira olarak belirlenirken, alınan maaşa göre promosyon tutarınız değişiklik gösterebiliyor. İşte 2023 yılında ödenecek promosyon tutarları:

 

Maaş Aralığı Promosyon Tutarı
3.500 TL''ye kadar olanlar  4.500 TL
3.500 TL - 7.500 TL  arasında olanlar 5.250 TL
7.500 TL - 10.000 TL  arasında olanlar                6.750 TL
10.000 TL ve daha fazla olanlar 7.500 TL

 


NASIL EMEKLİ PROMOSYONU ALABİLİRSİNİZ?

Neredeyse bütün bankaların emekli müşterileri için promosyon kampanyaları devam ediyor. Bankanızı değiştirmek istemiyorsanız, emekli maaşınızı çektiğiniz bankanın internet sitesi aracılığı ile emeklilere vermiş olduğu promosyon tutarını görebilirsiniz. Ancak bazı bankalar emeklilere düşük promosyon ödemesi gerçekleştirebiliyor. Eğer yüksek promosyon ödeyen bir bankaya maaşınızı taşımak istiyorsanız bu işlemi e-Devlet''ten kolayca gerçekleştirebilirsiniz. Maaşınızı başka bir bankaya taşımak için şubeye gitmeniz ya da herhangi bir evrak beyan etmeniz gerekmiyor.

İş Bankası müşterileri ise, emekli promosyonundan faydalanmak için şubeye gitmek zorunda değil. Eğer İş Bankası''ndan daha önce emekli maaşı almış iseniz, başvuruyu yaptığınız gün promosyon ikramiyeniz genellikle birkaç saat içerisinde, en geç ise 3 gün süre içerisinde hesabınıza aktarılıyor. Eğer maaşınızı İş Bankası''na yeni taşımışsanız, ilk maaşınızı aldığınız günden sonraki 3 gün içerisinde almaya hak kazandığınız promosyon tutarı hesabınıza yatırılacak. 

İş Bankası internet sitesinde promosyon kampanyasına başvurabileceğiniz kanalları şu şekilde listelemektedir: 

 

 


Şubeye gitmeden İşCep ve İnternet Şubesi maaş taşıma ve promosyon başvurusu için takip edebileceğiniz adımlar aşağıdaki gibidir:

 

İşCep > Başvurular > Emekli Maaş İşlemleri > Maaş Taşıma ve Talimat Verme

İşCep > Başvurular > Emekli Maaş İşlemleri > Promosyon Başvurusu

İnternet Şubesi > Başvuru - Ürünler > Emekli Maaş İşlemleri > Maaş Taşıma ve Talimat Verme

İnternet Şubesi > Başvuru - Ürünler > Emekli Maaş İşlemleri > Promosyon Başvurusu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar