İran'dan beklenmedik hamle: Uzaya araştırma uydusu fırlattı!

İran'dan beklenmedik hamle: Uzaya araştırma uydusu fırlattı!
İran, yeni bir araştırma uydusunu başarılı bir şekilde fırlatarak uzaya gönderdi. Uydu, ilk kez 750 kilometre mesafedeki yörüngeye yerleşti. Bu önemli başarı, İran'ın uzay teknolojilerindeki gelişmeleri bir kez daha vurguluyor.

İran Uzay Ajansı tarafından üretilen 'Sureyya' adlı uzaktan algılama uydusu, başarılı bir şekilde fırlatılarak 750 kilometre mesafedeki yörüngeye yerleşti. İran İletişim ve Bilgi Teknolojileri Bakanı Zarepur, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "100 kiloya kadar ağırlık taşıyabilen Kaim-100 roketi, yaklaşık 50 kilogramlık bir araştırma yükünü 750 kilometrelik yörüngeye başarıyla yerleştirdi" ifadelerini kullandı.

36.webp

Kasım 2022'de gerçekleştirilen yörünge altı test uçuşunun başarıyla tamamlandığını belirten Zarepur, bu kez 'Sureyya' adlı uzaktan algılama uydusunun 750 kilometrelik yörüngeye ulaştığını vurguladı.

Ayrıca, Devrim Muhafızları Ordusuna ait Kaim-100 adlı katı yakıtlı uydu taşıyıcı roketin başarılı performansına değinen bakan, uluslararası arenada İran'ın uzay teknolojilerindeki ilerlemesini gösterdi.

1-004.webp

ABD ve Batılı müttefiklerin İran'ın balistik füze faaliyetlerine yönelik eleştirilerine atıfta bulunan Zarepur, İran'ın bu tür faaliyetleri uydu programları adı altında sürdürdüğü iddialarını reddederek, geliştirilen füzelerin konvansiyonel olduğunu ve 2231 sayılı BMGK kararına uygun olduğunu savundu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar