İran Cumhurbaşkanı Reisi Ankara'da!

İran Cumhurbaşkanı Reisi Ankara'da!
İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmek için Ankara’ya geldi.

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, Türkiye ziyareti kapsamında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya gelmek ve Türkiye-İran Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi 8. Toplantısı'na katılmak üzere Ankara'ya ulaştı. Reisi ve beraberindeki heyet, Ankara'ya getiren uçakla Esenboğa Havalimanı'na saat 13.54'te iniş yaptı.

03-2024-12-ocak-01-aa-33517593.jpg

Esenboğa Havalimanı'nda, Türkiye-İran Karma Ekonomik Komisyonu (KEK) Eşbaşkanı ve Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Ankara Vali Yardımcısı Metin Selçuk, İran Petrol Bakanı Cevad Ovci, İran'ın Ankara Büyükelçisi Muhammed Hasan Habibullahzade ve diğer yetkililer tarafından karşılanan Reisi'yi, resmi törenle ağırlanarak Türk-İran ilişkilerindeki işbirliği vurgulandı.

Reisi'nin Türkiye ziyareti sırasında gerçekleşecek resmi görüşmelerde, ikili ilişkilerin yanı sıra bölgesel konular da ele alınacak. Görüşmelerde, Gazze'deki son gelişmeler, Irak, Suriye, Kafkasya, Afganistan ve Ukrayna'daki savaş gibi önemli bölgesel konuların yanı sıra ekonomik işbirliği ve enerji projeleri gibi stratejik konuların da masaya yatırılması bekleniyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar