Irak ve Suriye'nin kuzeyine hava harekatı: 23 hedef imha edildi

Irak ve Suriye'nin kuzeyine hava harekatı: 23 hedef imha edildi
Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Irak ve Suriye'nin kuzeyine yönelik gerçekleştirilen hava harekatlarında 23 hedefin imha edildiğini ve çok sayıda teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

MSB tarafından yapılan açıklamada, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin PKK/YPG/KCK ve diğer terörist unsurları etkisiz hale getirme, bölge halkına ve güvenlik güçlerine yönelik terör saldırılarını önleme ve hudut güvenliğini sağlama amacıyla Irak'ın kuzeyinde Metina, Gara, Hakurk ve Kandil bölgeleri ile Suriye'nin kuzeyindeki terörist hedeflere yönelik saat 22.00'de hava harekatları düzenlendiği ifade edildi.

Açıklamada, "Gerçekleştirilen hava harekatları ile bölücü terör örgütü tarafından kullanılan ve içerisinde sorumlu düzeyde teröristlerin de bulunduğu değerlendirilen mağara, sığınak, tünel, mühimmat/malzeme deposu, ikmal malzemeleri ve terör örgütü tarafından gelir elde etmek maksatlı kullanılan tesislerden oluşan 23 hedef imha edilmiştir. İcra edilen bu harekatlarda, azami oranda yerli ve milli mühimmat kullanılarak çok sayıda terörist etkisiz hale getirilmiştir." denildi.

Açıklamada, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin, terörle mücadelede azim ve kararlılıkla devam edeceği vurgulanırken, harekatlar sırasında masum insanlar, dost unsurlar, tarihi ve kültürel varlıklar ile çevrenin zarar görmemesi için gerekli tüm tedbirlerin alındığı belirtildi.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar