iPhone kullanıcılar dikkat! Telefonunuzu siber saldırılardan korumanın tek yolu...

iPhone kullanıcılar dikkat! Telefonunuzu siber saldırılardan korumanın tek yolu...
Siber güvenlik uzmanları, casus yazılımlara ilişkin iPhone kullanıcılarına tavsiyelerde bulundu.

ALİ AYDIN/GÜNBOYU

iPhone'unuzun performansını artırmak için uygulamalardan periyodik olarak zorla çıkmanız gerektiği fikri, teknisyen olmayanlar arasında süregelen efsanelerden biri olmuştur, ancak telefonunuzu yeniden başlatmak farklıdır. Tüm arka plan işlemlerini kapatarak, casus yazılımlara karşı en azından bir dereceye kadar gizlilik koruması sunabilir .

Avustralya başbakanı Anthony Albanese'nin yeni bir güvenlik atamasını duyururken tavsiyede bulunduğunu bildirdi.

ABD Ulusal Güvenlik Teşkilatı (NSA) bu tavsiyeyi onaylıyor. Daha önce aynı nedenle akıllı telefonların haftada en az bir kez yeniden başlatılmasını önermişti .

Kötü amaçlı yazılımın yeniden başlatmalardan sonra yeniden başlatılmasına olanak tanıyan güvenlik açıklarından yararlanmak için çok iş yapılır. Ancak güvenlik uzmanları, o zaman bile buna değebileceğini söylüyor.

Dr. Priyadarsi Nanda, Sydney Teknoloji Üniversitesi'nde siber güvenlik geliştirme konusunda uzmanlaşmış kıdemli bir öğretim görevlisidir.

Bir telefonu düzenli olarak yeniden başlatmanın riski en aza indirebileceğini çünkü kötü niyetli olarak kullanıcıları izleyen veya veri toplayan arka planda çalışan tüm uygulamaları ve işlemleri zorla kapattığını açıkladı.

Dr. Priyadarsi Nanda tarafından yapılan başlıca açıklamalar ise...

“Düşman tarafından yürütülen bir süreç varsa, telefonun kapatılması zinciri kırar, sadece telefon kapalıyken bile olsa, potansiyel hacker'ı kesinlikle hüsrana uğratır. Sizi tam olarak korumayabilir, ancak [yeniden başlatma] bilgisayar korsanları için işleri daha zor hale getirebilir" dedi.

Yeni Güney Galler siber güvenlik öğretim görevlisi Dr. Arash Shaghaghi, bunun saldırganların önüne bir engel daha koyduğunu söyleyerek aynı fikirde oladuğunu belirtti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar