iPhone kullananlara üzücü haber! iOS 17 almayacak iPhone modelleri belli oldu!

iPhone kullananlara üzücü haber! iOS 17 almayacak iPhone modelleri belli oldu!
Haziran ayında Apple tarafından kullanıma sunulacak iOS 17 işletim sistemini kullanamayacak iPhone modelleri belli oldu. Bu modellere sahip iPhone kullanıcıları zamanla birçok uygulamadan yararlanamayacak.

Apple yaz aylarının başında iPhone 15 serisini duyurmaya hazırlanıyor. Her yıl yapıldığı gibi iPhone 15 lansmanında yeni işletim sistemi olacak iOS 17''nin de tanıtımı yapılacak. Milyonlarca Apple kullanıcısı iOS 17 için sabırsızlanırken bazı modelleri kullananlara ise kötü haber geldi. Apple, iOS 17''den yararlanamayacak iPhone modellerinin listesini yayınladı.

O TELEFONLAR ZAMANLA YAVAŞLAYACAK 

Yeni işletim sistemi alamayan telefonlar seneler içerisinde yavaşladığı gibi, bir süre sonra pek çok uygulamanın güncellemesinden de yararlanamadığı için kullandıkları telefon işlevsiz hale gelmekte.

 Apple, bazı eski iPhone modellerinde de iOS 17 güncellemesinin desteğini kesecek. Teknolojik ürünleri için uzun süre yazılım desteği vermesiyle bilinen şirketin A11 Bionic işlemcisini barındıran modelleri için yazılım desteğini kesmesi bekleniyor. A11 Bionic işlemcisinden güç alan ve iOS 17 almayacak iPhone modelleri ise şu şekilde:

iPhone 8
iPhone 8
Plus iPhone X

BÜYÜK ÇAPLI YENİLİKLER OLMAYACAK

Bloomberg’den Apple analisti Mark Gurman, iOS 17 güncellemesi için herhangi büyük bir çaplı yenilik beklemenin doğru olmayacağını belirtti. Çünkü, Gurman, teknoloji firmasının bu sene sanal gerçeklik alanında yoğun çalıştığını ve büyük oranda bu alana odaklandığını belirtiyor. Ar-Ge kaynaklarının büyük bölümünün buraya ayrılması ise işletim sistemindeki değişikliklerin kapsamını daraltıyor.

APPLE''A VADE FARKSIZ TAKSİT GELİYOR

iOS 17 güncellemesinde beklenen en büyük özellik ise Apple Pay Later. Apple Pay Later, herhangi bir satın alımı altı haftaya bölerek ve faiz uygulamayarak taksitlendirmeye yardımcı olacak. Bu sayede iPhone kullanıcıları, güvenli ve daha rahat bir ödeme şekli oluşturacak. Yeni gelecek güncelleme için beklenen bir diğer özellik ise iMessage için uçtan uca şifreleme.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar