IPhone hisse senedi planını askıya alındı

IPhone hisse senedi planını askıya alındı
Apple ve Goldman Sachs, üzerinde çalıştıkları, tüketicilerin hisse senedi alıp satmasına olanak tanıyacak yatırım özelliğini askıya aldı. Projenin, piyasaların yönünü aşağı çevirmesi dolayısıyla duraklatıldığı iddia edildi.

Pandemi döneminden bu yana kullanıcılar için yatırım özelliği üzerinde çalışan Apple, IPhone hisse senedi haberleriyle gündeme gelmişti. Fazladan nakit parası olan IPhone kullanıcılarının Apple hisselerine para yatırabilmesini içeren çalışmalar ilerledi ve bu özelliğin 2022’de kullanıma sunulması planlandı.

Apple Card üç yıl önce büyük bir lansmanla piyasaya sürüldü. Ancak işletme, kullanıcı tabanı genişledikçe yasal düzenlemelere takıldı ve zarar etti. Bu yılın başlarında Goldman, Apple Card kullanıcıları için yıllık yüzde 4,15 getiri sunan yüksek faizli bir tasarruf hesabı açtı.

iphone-hisse-senedi-1-731x475.jpeg

Goldman ayrıca Apple’ın BNPL teklifinin de merkezinde yer aldı. Apple Pay Later adı verilen ürün, destek sayfasına göre “Apple Pay’i kabul eden çoğu web sitesi ve uygulamada” 50 ila 100 dolarlık alışverişler için kullanılabiliyor. Borçlular bir satın alma işlemini faiz ya da ücret ödemeden altı hafta içinde dört ödemeye bölebiliyor. Bunun yanı sıra Goldman’ın bireysel bankacılıktan uzaklaşmasından önce, şirketin Apple ile ortaklığını genişletmenin yollarını incelediği belirtildi. Yakın zamanda Goldman, hem kartını hem de tasarruf hesabını American Express’e devretmek için görüşmeler yapıyordu.

Ancak kaynaklar, piyasaların yüksek faiz oranları ve yükselen enflasyonla çalkalandığı bir dönemde Apple ekibinin, insanların bir Apple ürününün yardımıyla borsada para kaybetmeleri halinde kullanıcı tepkisinden korktuğunu iddia etti. Zira IPhone üreticisi ve Goldman Sachs yön değiştirdi ve daha yüksek oranlardan yararlanan tasarruf hesaplarını piyasaya sürme planını uygulamaya koydu.

Öte yandan taraflardan konuya ilişkin herhangi bir resmi açıklama gelmedi. (CNBC)

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar